Web sayfamız sadece phpBB 3.0.x sürümlerine destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

arama yaparken karşılaştığınız sorunlar

arama yaparken karşılaştığınız sorunlar

İleti ALEXIS 17 Arl 2006 07:38

Arama fonksiyonu "search_ignore_words" dosyasından "stopwords" diye adlandırdığımız kelimeleri okumaktadır. Bu kelimeler, eğer aranırsa, aramanın başarılı olmamasına yol açar. Bu kelimeler sunucu yavaşlığına sebep olmasın diye pano genilinde sık kullanılan; "phpBB", "PHP", "forum", vb., gibi kelimeleri ve "ama", "ancak", "daha" gibi bazı bağlaçları içerir.

Aynı zamanda, birden fazla kelime ile arama yapıldığında, "Bütün terimler için ara" yı işaretlemeyi unutmayın. Bir de, eğer arayacağınız başlığın hangi katagoride/forumda olduğunu biliyor veya tahmin edebiliyorsanız, Forum ve Katagori seçeneklerinden doğru olanını seçebilirsiniz.


Örnekler;

Kötü Bir Arama
maximum forums for phpBB


Başarılı Bir Arama
Monkeys AND rule
ALEXIS
yönetici
yönetici

Kullanıcı avatarı

İleti: 3628
Kayıt: 03 Arl 2006 08:57
HTML: Çok iyi
CSS: İyi
PHP: İyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3

Re: arama yaparken karşılaştığınız sorunlar

İleti sonerium 20 Ekm 2008 21:47

Arama konusunda sıkıntılar var sanırım. Kötü arama veya genel sözcükler için arama diye tabir edilen arama, birçok olasılığı da kapatıyor gibi geliyor bana. Çünkü yaptığım çok aramada daha özel sözcükler seçmem gerektiği uyarısı alsam da forum içinde tek tek konuları gözden geçirdiğimde aradığıma ulaşıyorum. Arama sözcüğü harf limiti de sorun gibi görünüyor. Arama konusu phpbb3 için genel bir sorun olsa gerek, çünkü default ayarlardaki arama ile kendi sitelerimde var olduğunu bildiğim konuları bile arattığımda bulunamadı diyor. Bilmem diğer kullanıcılar ne der bu işe.
sonerium
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti: 109
Kayıt: 05 Nis 2007 19:57
Konum: Fethiye
İsim: Soner
HTML: İyi
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.3.0

Re: arama yaparken karşılaştığınız sorunlar

İleti Qene 01 Haz 2011 18:01

Konuyla ilgili yeni bir başlık açmaktansa buraya yazmak istedim. Forumumuzda, arama yaparken code tagı içerisine alınmış yazıları arama sonuçlarında listelemiyor. Bu durumun üstesinden nasıl gelebiliriz?

Teşekkürler.
Qene
kullanıcı
kullanıcı

İleti: 139
Kayıt: 01 Mar 2008 00:03
HTML: Orta
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB3.0.4


Site Kullanımı


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron