Web sayfamız sadece phpBB 3.0.x sürümlerine destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

html nofollow etiketi (seo)

Forum kuralları
Makale ve yazılardan sonra sadece makale hataları, güncellemeler ile ilgili iletiler yazabilirsiniz, lütfen makale konusuyla ilgili soru sormayınız yardım istemeyiniz.

İsteyen herkes makale ekleyebilir, eklenen makaleler yetkili tarafından incelenip onaylanırsa yayına alınacaktır. Eklediğiniz makalelerde telif haklarına uymak zorunludur.

Sitedeki tüm yazı ve makaleler Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 lisansı ile korunmaktadır. Alıntı şartları sayfasını mutlaka okuyunuz.

html nofollow etiketi (seo)

İleti ALEXIS 10 Nis 2007 12:36

Search Engine Journal, son aylarda en beğendiğim makalesini yayınladı. Son zamanlarda gereksizliğine daha da dikkat ettiğim nofollow tagının neden "sucks" olduğunu 13 maddede özetlemişler.

  1. Nofollow tagı, bloglarda sitelerinin reklamını yapan insanları durdurmadı. Diğer spam koruma teknikleri daha çok işe yarıyor (matematiksel işlem yaptırmak vb.)

  2. Eğer site sahibi yorumları denetimden geçiriyorsa, verilen linklerin de nofollow olmasına gerek yoktur.

  3. Wordpress'de linkler otomatik olarak nofollow olduğu için, çoğu webmaster bu etiketin ne olduğunu bile bilmiyor. Kısacası beğendiği bir yazıya link verirken bile, o yazının arama motorları açısından olumlu etkilenmediğini farketmiyor bile.

  4. Bildiğiniz üzere Yahoo dizininde sitenizin yer alması için bir kaç yüz doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Eğer verilen linkin değeri olmadığını biliyorsanız para öder miydiniz?

  5. Bir kimsele "nofollow" tagı ile link vermek, ona güvenmediğinizin göstergesidir. Bu neye benzer; biriyle el sıkışıyorsunuz ama eldiveninizi de takmışsınız.

  6. Arama motorlarının nofollow etiketinin nasıl ve ne zaman kullanılmasını istediğini bilmeyen webmasterlar, sitelerine gelen linklerin etkisini arttırmak için, genellikle bütün linklere "nofollow" etiketini ekliyorlar.

  7. Nofollow etiketi, arama motorlarının kendi zafiyetlerinden ötürü ortaya çıkardıkları bir şeydir. Bundan sonra ne yapacaklar, başka siteye link vermeyin mi diyecekler? (Ayrıca bir kaç "spamcı" yüzünden de bütün internet dünyasının link verme şeklinin etkilenmesi de bana biraz garip geliyor.)

  8. Bloglarda yorum yapan insanlar sizin yazınıza katkı yaparlar. Bu sayede sizin blogunuzdaki konu ile alakalı yazı sayısı artar. Böyle bir iyilik yapan kişinin linkini siteye eklemekten daha doğal bir sey ne olabilir ki?

  9. Wikipedia'daki dış bağlantılara (linklere) nofollow etiketi eklemek, bir domuza parfüm sıkmaktan farksızdır. Wikipedia'daki linklere nofollow etiketinin eklenmesi yerine, denetim mekanizmalarını iyileştirmeleri daha mantıklı olacaktı.

  10. Linklere nofollow ekleyerek reklam verilmesi, sizin arama sonucunuzu etkilemeyecekse neden reklam vermemiz gerekiyor?

  11. Wordpress'in sahibi bile nofollow etiketinin bir hata olduğunu kabul ediyor: "Teori olarak, bu etiketin mükemmel işlemesi gerekirdi, fakat bu etiket 2 sene önce blog yazılımlarına entegre edilmesine rağmen, şimdiki durum 100 kat daha beter."

  12. Yahoo'nun nofollow etiketli linkleri backlink olarak gördüğünü SiteExplorer'dan görebiliyoruz. Eğer blogları kullanarak backlink yaratma düşüncesi içerisindeyseniz, neye göre blogunuzun değerini ölçeceksiniz?

  13. Nofollow etiketi işe yaramazdır, siz de kontrol edin. Nofollow etiketi, paralı alınan linkleri tespit etmenin bir başka yolu mudur acaba?


Makalenin orijinalini buradan okuyabilirsiniz.

---------------------------------------
Makale tercüme: Murat Karagülle
Orj.yazı: nofollow tagı
ALEXIS
yönetici
yönetici

Kullanıcı avatarı

İleti: 3628
Kayıt: 03 Arl 2006 08:57
HTML: Çok iyi
CSS: İyi
PHP: İyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3

Diğer


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron