Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

phpBB3 destek sitesi açmak istiyorum?

Re: phpBB3 destek sitesi açmak istiyorum?

İleti ysl52 21 Mar 2009 23:42

alex51 yazdı:neden eklentilerimizi sadece burda değilde STG phpbb vs gibi yerlerdede paylaşıyoruz
Paylaşımın bir sebebi de şudur. Ben kendi ihtiyacım için veya özel ilgi vb sebeple eklenti yazarım, ama başta hatalar bug olur. Ne kadar çok kişi kullanır ve denerse özellikle benim için hataları düzeltme anlamında da yardımcıdır. Ama çok fazla yerde de paylaşmak yanlış, çünkü geliştirme anlamında faydası olmadan destek vermek epey zaman alabilir.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

Re: merhabalar bişi sormak istiyorum ?

İleti Simuzer 21 Mar 2009 23:46

bizimle yazdı:...caz, ...caz, ...caz
Sadece İngilizce değildir, okunuşu ile yazılışı farklı olan. Az da olsa Türkçemizde de okunuş farklı yazılışı farklı olan yerler vardır. Bence lider olacak, yön verecek birinin Türkçesi de gayet iyi olmalı.

Madem ki bir destek sitesi açmayı planlıyorsunuz, buraya sormanız gereksiz. Açarsınız veya açmazsınız.

alex51 yazdı:bence phpturkiye.net nasıl phpbb.com dan modları duyuruları haberleri alıyorsa bence bunun hiçbir sakıncası olmaz. sanmıyorumki alexis ysl52 simuzer, sabri ünal ve diğer türk mod yazarlarımız bunu sadece bu site için veya kendileri için yapıyorlar. eğer öyle olsaydı açık kaynak kodlu phpbb.com da modlarını vermezlerdi phpbb3portal bedava dağıtılmazdı haksızmıyım?

phpBBTurkiye.NET ve phpBB.com siteleri haricinde herhangi bir paylaşımım olmamıştır. (Kendi sitelerim hariç) Farklı yerlerde paylaşım yapılan yerlerde her zaman için virüs/trojen/solucan gibi zararlı yazılımlar içerebilir. Bunun, benimle hiç bir ilgisi yoktur. Yazdığım tüm eklentiler, herkes için ama dağıtımı phpbbturkiye.net ve phpbb.com adresleri üzerindendir.

ALEXIS yazdı:Asıl sorum şuydu, neden burası varken başka bir site açıp sizin tabiriniz ile paylaşım yapacaksınız?

ALEXIS yazdı:Kesinlikle ilk konuda yazanlara karşıyım, madem o kadar iyi anlıyorsunuz neden burada yazmıyorsunuz, neden burada eklenti yayınlamıyorsunuz, veya halen açık olan editör başvurusuna katılmıyorsunuz da kendi sitenizi açıyorsunuz? Burayı tekel mi sanıyorsunuz, veya yeterli bulmuyor musunuz? Yeterli olmamasının tek nedeni çoğunluğun kendini düşünmesi. Kötü mü davranıyoruz? Bu konuda adam akıllı tartışma olmadı, spam ve kendini beğenmiş davranışlar dışında.

1. Çeşit olması iyidir. Herkesin bakış açısı farklıdır, ne kadar çok farklı bakışlardan bakarsak, o kadar çok fikrimiz olur.
2. Neden kendi sitemizi açıyoruz? Acep, ALEXIS'in buyruğu altına girmek yerine ufak da olsa bir dükkan açmak, ne olursa olsun kendi işyerinin sahibi olmak isteyişi olabilir.
3. Açıkçası ben burayı, ALEXIS'in tekeli olarak görüyorum. Diğer destek sitesinin kalitesi belli. Buranın milyonda biri bile olamaz. Ancak söz konusu burada, her ne kadar fikir paylaşımı yapılsa da son sözü ALEXIS söyler.
4. Kötü davranmak değil burada yapılanlar ama nasıl tarif edilir, ruh yok sanki. Sıcak kanlı değil, samimi değil... Sanki herşey robotsal, otomasyon ve mekanik... "Olması gereken ne ise, kesinlikle o olmalı." tarzında olmak, kötü davranmak fiiliyatını gerçekleştirmez.
Simuzer
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: Orta
PHP: Başlangıç
Sürüm: 3.0.5

Re: merhabalar bişi sormak istiyorum ?

İleti IcEman 22 Mar 2009 00:44

Simuzer yazdı:1. Çeşit olması iyidir. Herkesin bakış açısı farklıdır, ne kadar çok farklı bakışlardan bakarsak, o kadar çok fikrimiz olur.
2. Neden kendi sitemizi açıyoruz? Acep, ALEXIS'in buyruğu altına girmek yerine ufak da olsa bir dükkan açmak, ne olursa olsun kendi işyerinin sahibi olmak isteyişi olabilir.
3. Açıkçası ben burayı, ALEXIS'in tekeli olarak görüyorum. Diğer destek sitesinin kalitesi belli. Buranın milyonda biri bile olamaz. Ancak söz konusu burada, her ne kadar fikir paylaşımı yapılsa da son sözü ALEXIS söyler.
4. Kötü davranmak değil burada yapılanlar ama nasıl tarif edilir, ruh yok sanki. Sıcak kanlı değil, samimi değil... Sanki herşey robotsal, otomasyon ve mekanik... "Olması gereken ne ise, kesinlikle o olmalı." tarzında olmak, kötü davranmak fiiliyatını gerçekleştirmez.

1. Doğrudur ama yapmaya çalıştığımız iş hakkında bilgi sahibi olmamız gerekmekte ..
2. Bu sitede hiç kimse yetkili ya da kullanıcı ALEXIS'in buyruğu altında değil .. isteyen herkes "site kuralları" dahilinde her sözü söyleyebilir.
3. Bu sitenin ALEXIS'in tekelinde olduğunu kabul etmiyorum çünkü tek kişi olarak ALEXIS bir şey değildir asıl olan phpbbtürkiye.net yönetici takımı ve kullanıcılarıdır lakin siteyi ilgilendiren bir konuda elbet bizler yorumları yaparız ama son sözü söyleyen normal olarak "site sahibidir".
4. "Olması gereken ne ise, kesinlikle o olmalı." bu cümleye katılıyorum.çünkü "doğru" bir tanedir "yanlış" hareketi yada tavrı doğru diye kabul edemiyoruz bunun içinde "Olması gereken ne ise, kesinlikle o olmalı."
Bizler insanız karşımızdaki insanın mimik hareketlerinden nasıl kendimizce anlamlar çıkartıyorsak yazılan yazılardan da anlamlar çıkartabiliyoruz bunun için öncelikle kendimizin samimi olması gerekir ki karşımızdakinden de samimiyet bekleyelim..

-------------------------------

konuyu açan arkadaşımız herhalde yeteri kadar görüş/bilgi sahibi olmuştur ve konu içeriği farklı yönlere doğru gitmekte bu yüzden konuyu kilitiliyorum.
IcEman
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
Sürüm: phpBb 3.0.8

Re: phpBB3 destek sitesi açmak istiyorum?

İleti ALEXIS 22 Mar 2009 01:07

phpbb.com sitesindeki eklentiler buraya taşınmıyor, bunda uslüp yanlışı var ve konu ile pek benzerlik göstermiyor. phpbb.com daki eklenti alınır, buranın şablonu kullanılarak açıklamalar tercüme edilir.

phpbb.com diğer bazı siteler gibi uluslar arası desteği kendi bünyesinde barındırırsa, bu sitenin geleceği oranın kalitesine bağlı olur. Bir geliştirici olarak orada adeta sıkışırız gibi geliyor. Mesaj çöplüğü olur büyük ihtimal ile.

Şahsi olarak STG veya phpbb.com da paylaştığım eklentiler, toplam yazdığım eklentilerin %2 si bile değil. phpbb.com benim için bir kriter değildir, bir dönem bozulmalar oldu ve eklentileri onaylayacak kimse bile yoktu.

STG diğer phpbb destek sitelerinden bariz şekilde ayrılır. Geliştiriciler bir hayli fazladır. Hani burada benim tek başıma yazılar yazdığım geliştirme bölümü gibi. Mod yazarı var mı diyorum, ses gelmiyor. Ben konuyu aştım, son kullanıcıya şahsi olarak destek vermek beni aşırı şekilde sıkıyor.

Çoğu zaman sert olduğum doğru olabilir, bu yukarıdaki ifamde dediğimden de kaynaklanıyor olabilir. Ama kıpkırmızı yazıyor, şablon kullanın diye.

Ve burası kesinlikle ALEXIS'in tekelinde değil, sadece öyle görünüyor. Neden? Mesela, wiki açma fikri phpbb.com dan çok çok önceleri vardı bizde. Wiki açtık diyelim, kim içerik girecek, üyeler mi? Üyelerin tek amacı sömürmek değil mi? Yetkili ve editörlerin de kapasitesi belirli. Bana göre yeterli değil, ama sonuçta ne maaş veriyoruz ne de başka birşey, herkes elinden geleni yapıyor. Herşey sonunda ALEXIS'in başına kalıyor, bu da tekel görünümü sağlıyor.

Aklımda yapılacak o kadar çok şey var ki, hangi birini yapayım. Ben diğerleri gibi günde 30-50dk burada takılmıyorum, burası benim bir parçam, ama bir şekilde hayatımı da kazanmalıyım değil mi ?

Konu kilitlenmiş ama yazmaya başlamıştım.
ALEXIS
eklenti yazarı
eklenti yazarı

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: Çok iyi
CSS: İyi
PHP: İyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3

Önceki

Diğer Konular