Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

phpBB3 destek sitesi açmak istiyorum?

phpBB3 destek sitesi açmak istiyorum?

İleti bizimle 21 Mar 2009 20:36

merhabalar

kendim artık phpbb sitesi kullanıcı olarak bir phpbb3 ten iyi anlayan arkadaşımla bir phpbb3 sitesi açmak istiyorum site phpbb3yardim.com gibi olcak mesela ama sadece phpbb3 sorunları temaları hataları çözüm yolları filan yardım etcez veya işte bulduklarımızı paylaşıcaz herkesle

acaba site phpbb3 kurulcak tabi acaba böle bir site açmakta sorun olmaz dimi kendimiz gene phpbb3 sistemi olcak ve site yani kendi phpbb orjinalliğini korucak yani phpbb3 kendi şeyleri durcak sadece phpbb3 download ını koyucaz kendi footer ı kendi içerikleri orjinalliği olucak kendimiz sadece phpbb3 te yaptığımız veya bulduğumuz şeyleri paylaşıcaz..

acaba açmakta sorun olmaz dimi ?
bizimle
kullanıcı
kullanıcı

İsim: taner
HTML: Orta
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: İyi
Sürüm: 3.0.4

Re: merhabalar bişi sormak istiyorum ?

İleti IcEman 21 Mar 2009 21:18

sizin açmayı düşündüğünüz site kimi neden ilgilendirsin ? istediğinizi yapabilirsiniz .. hee diyorsanız ki biz yardım yapacağız ama ..... bu sitenin (phpbbtürkiye.net) içeriğini açmış olduğumuz siteye "kopyala yapıştır" yaparsak sorun olur mu ? onu bilemem .. ama büyük ihtimal sorun olur ..
IcEman
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBb 3.0.8

İleti alex51 21 Mar 2009 21:46

açık kaynak kodlu birşeyin parayla olmasından herzaman rahatsızlık duymuşumdur.

açık kaynak kodlu php ile açık kaynak kodlu bir forum phpbb

zend ile kopyalanıp lisanslanıp vbulletin gibi satılmadı sanırım o amaç doğrultusunda da olmayacaktır.

bence phpbbturkiye.net nasıl phpbb.com dan modları duyuruları haberleri alıyorsa bence bunun hiçbir sakıncası olmaz. sanmıyorumki alexis ysl52 simuzer, sabri ünal ve diğer türk mod yazarlarımız bunu sadece bu site için veya kendileri için yapıyorlar. eğer öyle olsaydı açık kaynak kodlu phpbb.com da modlarını vermezlerdi phpbb3portal bedava dağıtılmazdı haksızmıyım?

bence her bilgi paylaşılmalı ve serbest olmalı. bunların içinde ücretle destek verilecek varsa amenna anlarım ama şunuda unutmayalımki phpbb üzerinde her ne olursa olsun daima ama daima ücretsizi vardır zira bu gönüllülük işidir. hiçbirimiz phpbb destek formunu zaten ücret amaçlı açmadık sanırım. olsa olsa düşünceler değişmiştir ama ilk amaç bellidir.

teşekkürler

düzenleme: yazım hatası
En son alex51 tarafından, 22 Mar 2009 00:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
alex51
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

CSS: Orta
PHP: Orta
phpBB3: Başlangıç

İleti ysl52 21 Mar 2009 22:23

alex51 yazdı:bence phpturkiye.net nasıl phpbb.com dan modları duyuruları haberleri alıyorsa bence bunun hiçbir sakıncası olmaz.
Bu konuda yanlış anlamalar ve yanlış yapılan uygulamalar oluyor. Her ne kadar açık kaynak olsa da, bu sitede yada başka sitede bir emek verilip bir belge hazırlanmışsa, bu siteye has formatta duyuru, haber, eklenti tanıtımı çıkmışsa alıntı yapmanın usulü vardır. Nereden alındığı belirtilip adresi verilmelidir. Açık kaynak da olsa hiçbir site kolay kolay adresi kaynağı göstermeden kopyala yapıştır yapılmasını istemez.
Bazı Amerikan devlete ait kamu sitelerinde, public_license olarak geçen dokümanlar olur, onlar için bile çeviri yapılınca çeviri yapana özel hak tanınır. Sizin çevirinizi izinsiz kopyalayıp kullanmamaları gerekir. Sakınca budur.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

İleti alex51 21 Mar 2009 22:48

ysl52 yazdı:
alex51 yazdı:bence phpturkiye.net nasıl phpbb.com dan modları duyuruları haberleri alıyorsa bence bunun hiçbir sakıncası olmaz.
Bu konuda yanlış anlamalar ve yanlış yapılan uygulamalar oluyor. Her ne kadar açık kaynak olsa da, bu sitede yada başka sitede bir emek verilip bir belge hazırlanmışsa, bu siteye has formatta duyuru, haber, eklenti tanıtımı çıkmışsa alıntı yapmanın usulü vardır. Nereden alındığı belirtilip adresi verilmelidir. Açık kaynak da olsa hiçbir site kolay kolay adresi kaynağı göstermeden kopyala yapıştır yapılmasını istemez.
Bazı Amerikan devlete ait kamu sitelerinde, public_license olarak geçen dokümanlar olur, onlar için bile çeviri yapılınca çeviri yapana özel hak tanınır. Sizin çevirinizi izinsiz kopyalayıp kullanmamaları gerekir. Sakınca budur.

peki sadece merakımdan soruyorum bir eklenti yazarken asıl amacanınız nedir? adınızın duyulmasımı yoksa eklentinin birilerine yararlı olmasımı. dediklerinizde haklısınız ama bence şuda var hengi ülke olursa olsun hangi forum olursa olsun eklentiler nerden alınırsa alınsın elbet kaynağı yazarı phpbb.com da geçmektedir. yoksa neden eklentilerimizi yabancı ve tanımadığımız insanlara açıyoruz? keza aynılarınıda onlar yapıyor

evet emek herzaman olmalıdır ve karşılığını almalıdır. ama sizde bende phpbb için birşeyler yapan herkeste bu tür davranışların olacağını biliyorlar ve buna rağmen gönüllülük esasına göre yinede paylaşıyorlar
alex51
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti ysl52 21 Mar 2009 23:02

alex51 yazdı:peki sadece merakımdan soruyorum bir eklenti yazarken asıl amacanınız nedir?
Ben öğrenmeyi seviyorum, onun için yapıyorum.
alex51 yazdı:bence şuda var hengi ülke olursa olsun hangi forum olursa olsun eklentiler nerden alınırsa alınsın elbet kaynağı yazarı phpbb.com da geçmektedir. yoksa neden eklentilerimizi yabancı ve tanımadığımız insanlara açıyoruz? keza aynılarınıda onlar yapıyor
Evet bu konuda aynı fikirdeyim. Tekrar edersem, dikkat çektiğim konu şudur, bir site kurduğunuz ve birikimle içerik oluştu. Eğer, bir başkası kopyala/yapıştır yolunu seçerse etik olmaz. Başarılı bir site için kopyala yapıştır yerine, kendine özel yeni bir konu seçmek tercih edilebilir.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

İleti ALEXIS 21 Mar 2009 23:09

Açık kaynak felsefesine girmeyeceğim, ancak açık kaynak ücretsiz olacak diye bir kaide yok. Yetkili arkadaşların anlatmaya çalıştıklarını en anlaşılır biçimde yazayım, neye karşıyız diye:

Birisi çakma bir site açacak, içeriğini de buradan (ç)alacak, sağ sola, alta reklam, adsense atacak. Biz her ay cebimizden host parası vereceğiz, adam bizim sırtımızdan geçinecek.

Alıntı yapma şartları zaten belli, ama kimseye de prim yaptırmaya niyetim yok. Kurallar da yakında site gibi değişecek görünüyor.

Kesinlikle ilk konuda yazanlara karşıyım, madem o kadar iyi anlıyorsunuz neden burada yazmıyorsunuz, neden burada eklenti yayınlamıyorsunuz, veya halen açık olan editör başvurusuna katılmıyorsunuz da kendi sitenizi açıyorsunuz? Burayı tekel mi sanıyorsunuz, veya yeterli bulmuyor musunuz? Yeterli olmamasının tek nedeni çoğunluğun kendini düşünmesi. Kötü mü davranıyoruz? Bu konuda adam akıllı tartışma olmadı, spam ve kendini beğenmiş davranışlar dışında.

Elit bir topluluk oluşturmaya çalışıyoruz, ama neden çoğunluk çocukluk yapmakta ısrar ediyor.

----------------------------------------------------------------------------------

Biraz da @alex51'e yazayım. Bu yazımın içinde üstlerdeki alıntı tam olarak yetkili arkadaşların söylemeye çalıştıklarının en açık hali.

Neden eklenti yazıp paylaşıyoruz, diğer insanları bilmem ama genelde benim yazma sebeplerim ile büyük benzerlikler gösterir:

1. Kod yazmaktan zevk alıyorum, piyano çalmak gibi birşey
2. İstek olmuştur
3. Kendimiz ihtiyaç duymuşuzdur

İsim duyurmak seçeneği açıkçası hiç aklımdan bile geçmemiş.

-------------------------------------------------------------------------------

Asıl sorum şuydu, neden burası varken başka bir site açıp sizin tabiriniz ile paylaşım yapacaksınız?

IE8 uzun textarea da sapıttı, cevap gelirse FF ye geçince her türlü sorunuza yanıt veririm.
ALEXIS
eklenti yazarı
eklenti yazarı

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: Çok iyi
CSS: İyi
PHP: İyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3

Re: phpBB3 destek sitesi açmak istiyorum?

İleti bizimle 21 Mar 2009 23:32

ALEXIS yazdı:Asıl sorum şuydu, neden burası varken başka bir site açıp sizin tabiriniz ile paylaşım yapacaksınız?

aslında sorunum yok ama çoğu kişi sorularını soruyor ve bazen geç cevap alabiliyor ben kendimde artık deneyerek veya çözerek yapıyorumm

sitedeki açma amacım birazda olsa yardım edebiliriz veya mod yazarlarının yaptığı modları paylaşabilirim günümün çoğu vakti boş geçiyor ve yardım edebilirim

tabi sizden çalıntı yapıpta kendimin bişiyi gibi göstermem olamaz tabi ama ben sadece yardım etmek için boş vakitimde birşeyim dokunsun diye istiyorumm

tabi ve bide kendim ufakta bişi olsa herkes phpbb de ücretli yapoıyor

ufak bir düzenlemer mesela herhangi bir küçük düzenleme sitede olsa veya olmasa herkes ücretli yapabilirim diyor mesela onu bulduğumuzda paylaşsak başkalarıyla kimse kolay zorluk çekmez he tabi alexis gibi çok uğraşıpta eklenti yazar ayrı bişey o tabi ama yani demek istediğim küçük bşi bile olsa hemen ücretli hale geliyor bende yani en azından bulduğumda ettiğimde yardımım olur diye açmak istiyorum
bizimle
kullanıcı
kullanıcı

İsim: taner
phpBB3: İyi

İleti alex51 21 Mar 2009 23:35

ALEXIS yazdı:----------------------------------------------------------------------------------

Biraz da @alex51'e yazayım. Bu yazımın içinde üstlerdeki alıntı tam olarak yetkili arkadaşların söylemeye çalıştıklarının en açık hali.

Neden eklenti yazıp paylaşıyoruz, diğer insanları bilmem ama genelde benim yazma sebeplerim ile büyük benzerlikler gösterir:

2. İstek olmuştur

İsim duyurmak seçeneği açıkçası hiç aklımdan bile geçmemiş.

-------------------------------------------------------------------------------

Asıl sorum şuydu, neden burası varken başka bir site açıp sizin tabiriniz ile paylaşım yapacaksınız?

tamam dediklerinize kısmen hakveriyorum ama aynen burası içinde geçerlidir unutmayalım. phpbb.com yeterli değilmiydide burası açıldı? phpbb.com da dağıtılan eklentiler neden aynen burdada dağıtılıyor alıntı kuralları dahilinde orası yetersizmi? phpbb.com türkçe desteği verirse (hani dünyaca ünlü markaların sillerinin tek sitede toplandığı gibi olursa ) ozaman burası kapatılacakmı? veya seo eklentisini nerde bulabilirim? sanırım bunların cevabıda sorduğunuz soruyla aynı.

evet çalıntı iyi değildir buna bende karşıyım ama ilk mesajı yapacak arkadaşın niyetini en az sizde benim kadar biliyorsunuz çalıntı yapacak birisi bu soruyu sormaz bile ozaman o arkadaşa cavabımız ne olacak bırak site açmayı bize katılmı?

2. İstek olmuştur

ysl52 de benzer cevaplar verdi bakın cevapların içinde adımı duyurmak bundan para kazanmak gibi cümleler geçmedi (olsa bile saygı duyarım) bu durumda eklentilerinizin verilmesinde dağıtılmasında çalıntı olmasında ne sakınca var x siteden aldığım bir eklentinin alexis e ait olduğunu bildikten sonra nerden alındığı önemlimidir peki? madem önemliyse neden eklentilerimizi sadece burda değilde STG phpbb vs gibi yerlerdede paylaşıyoruz

size hak veriyorum %99 da haklı olsanız bile ben bu %1 lik olasılığı dile getirdim.
Teşekkürler
alex51
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti muiketi 21 Mar 2009 23:41

yeterliliğinize güveniyorsanız elbetteki açabilirsiniz.. ama bir siteyi direkt kopyala yapıştır ve/veya sitenizde sorulan sorunun cevabını hali hazırdaki sitelerde sorup oradan alacağınız cevabı kopyala-yapıştır ile olacak iş değildir bu..

kendince önemli webmaster siteleri dahi buradan kopyala-yapıştır ile içerik (ç)almaktadır.. bu etik değildir.. eskilerde bunun için kullanılan net tabir edepsizlik olarak geçer.. ;)

yani demem o ki bilgi ve becerinize güveniyorsanız yapmanız en uygunu..

bizimle yazdı:merhabalar

kendim artık phpbb sitesi kullanıcı olarak bir phpbb3 ten iyi anlayan arkadaşımla bir phpbb3 sitesi açmak istiyorum site phpbb3yardim.com gibi olcak mesela ama sadece phpbb3 sorunları temaları hataları çözüm yolları filan yardım etcez veya işte bulduklarımızı paylaşıcaz herkesle

acaba site phpbb3 kurulcak tabi acaba böle bir site açmakta sorun olmaz dimi kendimiz gene phpbb3 sistemi olcak ve site yani kendi phpbb orjinalliğini korucak yani phpbb3 kendi şeyleri durcak sadece phpbb3 download ını koyucaz kendi footer ı kendi içerikleri orjinalliği olucak kendimiz sadece phpbb3 te yaptığımız veya bulduğumuz şeyleri paylaşıcaz..

acaba açmakta sorun olmaz dimi ?

öncelikle kavramlara gözatalım;
açık kaynak demek ücretsiz demek değildir..

burada duyurusu yapılan hiçbir içerik kopyala-yapıştır mantığı ile yapılmamaktadır.. geneli denenir.. ;)

-- KONU DIŞI --
hatırlatma maksatlı olarak; vbulletinin zend ile lisanslı olması pek önemli değil.. vb resmi sürüm duyurusunu yaptıktan 1 saat sonra kırığını bulabilirsiniz.. aramasını biliyorsanız eğer..

eski bir c*raker ifadesi:
"if it's run it's unpackable"

tr manası: çalışıyorsa kırılabilir.. ;)

alex51 yazdı:açık kaynak kodlu birşeyin parayla olmasından herzaman rahatsızlık duymuşumdur.

açık kaynak kodlu php ile açık kaynak kodlu bir forum phpbb

zend ile kopyalanıp lisanslanıp vbulletin gibi satılmadı sanırım o amaç doğrultusunda da olmayacaktır.

bence phpturkiye.net nasıl phpbb.com dan modları duyuruları haberleri alıyorsa bence bunun hiçbir sakıncası olmaz. sanmıyorumki alexis ysl52 simuzer, sabri ünal ve diğer türk mod yazarlarımız bunu sadece bu site için veya kendileri için yapıyorlar. eğer öyle olsaydı açık kaynak kodlu phpbb.com da modlarını vermezlerdi phpbb3portal bedava dağıtılmazdı haksızmıyım?

bence her bilgi paylaşılmalı ve serbest olmalı. bunların içinde ücretle destek verilecek varsa amenna anlarım ama şunuda unutmayalımki phpbb üzerinde her ne olursa olsun daima ama daima ücretsizi vardır zira bu gönüllülük işidir. hiçbirimiz phpbb destek formunu zaten ücret amaçlı açmadık sanırım. olsa olsa düşünceler değişmiştir ama ilk amaç bellidir.

teşekkürler

kod yazma kısmına gelince;
genelde hobi maksatlı.. ufak tefek eklentilerim var.. ama kesinlikle paylaşmaya niyetli değilim.. bu siteye gelen soruların çoğunu yetkililer cevaplıyor.. üstelik emeğe saygılı kimi kullanıcı ve/veya misafir okur sitesinde powered by bilmem ne gibi dünyanın en anlamsız ifadelerini kullanıyorlar.. -kimse bilmiyormuş gibi-
neden eklentileri paylaşayım ki.. adam benim imzalarımı sağdan soldan silsin de kendine mal etsin ve hobimin içine etsin diye mi..
ben bunu çekemem.. o sebebten yayımlamamak daha akıllıca.. yaz-dene-çalışıyorsa sil, çalışmıyorsa çalışacak hale getir sonra sil :D
muiketi
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3.0.7 PL1

Sonraki

Diğer Konular

Kimler çevrimiçi