Açık kaynak felsefesine girmeyeceğim, ancak açık kaynak ücretsiz olacak diye bir kaide yok. Yetkili arkadaşların anlatmaya çalıştıklarını en anlaşılır biçimde yazayım, neye karşıyız diye:
Birisi çakma bir site açacak, içeriğini de buradan (ç)alacak, sağ sola, alta reklam, adsense atacak. Biz her ay cebimizden host parası vereceğiz, adam bizim sırtımızdan geçinecek.
Alıntı yapma şartları zaten belli, ama kimseye de prim yaptırmaya niyetim yok. Kurallar da yakında site gibi değişecek görünüyor.
Kesinlikle ilk konuda yazanlara karşıyım, madem o kadar iyi anlıyorsunuz neden burada yazmıyorsunuz, neden burada eklenti yayınlamıyorsunuz, veya halen açık olan editör başvurusuna katılmıyorsunuz da kendi sitenizi açıyorsunuz? Burayı tekel mi sanıyorsunuz, veya yeterli bulmuyor musunuz? Yeterli olmamasının tek nedeni çoğunluğun kendini düşünmesi. Kötü mü davranıyoruz? Bu konuda adam akıllı tartışma olmadı, spam ve kendini beğenmiş davranışlar dışında.
Elit bir topluluk oluşturmaya çalışıyoruz, ama neden çoğunluk çocukluk yapmakta ısrar ediyor.
----------------------------------------------------------------------------------
Biraz da @alex51'e yazayım. Bu yazımın içinde üstlerdeki alıntı tam olarak yetkili arkadaşların söylemeye çalıştıklarının en açık hali.
Neden eklenti yazıp paylaşıyoruz, diğer insanları bilmem ama genelde benim yazma sebeplerim ile büyük benzerlikler gösterir:
1. Kod yazmaktan zevk alıyorum, piyano çalmak gibi birşey
2. İstek olmuştur
3. Kendimiz ihtiyaç duymuşuzdur
İsim duyurmak seçeneği açıkçası hiç aklımdan bile geçmemiş.
-------------------------------------------------------------------------------
Asıl sorum şuydu, neden burası varken başka bir site açıp sizin tabiriniz ile paylaşım yapacaksınız?
IE8 uzun textarea da sapıttı, cevap gelirse FF ye geçince her türlü sorunuza yanıt veririm.