Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

Bire bir kopya ile emeğe saygısızlık

Bire bir kopya ile emeğe saygısızlık

İleti basoglanh 04 Mar 2009 23:31

Selamlar.
Arkadaşlar birşeyi merak ediyorum. Forumumdaki bölümleri, bölüm açıklamalarını çalan sitelere karşı birşey yapabilirmiyiz. Adamlar yazmaktan üşenir oldular artık bölümün adını, şeklini şemalini, rengini, açıklamasını hatta bendekki bölümdeki yazının harf hatasına kadar herşeyini kopyalıyorlar. Bunlara karşı herhangi bir uygulama mevcutmu. Tescilletme, marka tescili, tasarım tescili falan gibi..
basoglanh
kullanıcı
kullanıcı

İsim: Hüseyin
HTML: İyi
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
phpBB3: Orta
Sürüm: PhpBB 3.0.5

Re: Bire bir kopya ile emeğe saygısızlık

İleti Abdurrahman 04 Mar 2009 23:41

bu gnu lisansı bişey vardı ama tam bilgim yok.
Abdurrahman
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Abdurrahman
HTML: Orta
phpBB3: İyi
Sürüm: phpbb 3.07 PL-1

İleti muiketi 04 Mar 2009 23:50

tescil her fikir için geçerli bir çözümdür.. fakat işlerliği konusunda ciddi şüphelerim var.. kim ya da hangi mahkemeler bunla uğraşacak..

bu türk forumculuğunun -en azından diğer konularda takıldığım hiçbir yabancı forumda alıntının belirtilmediğini görmedim- en büyük ayıbıdır..

C/P içeriklere dur demezse site yöneticileri oradan ilham alıp kendi sitesini açan eski üye yeni admin genelde anladığı kısa yoldan popüler olmanın 1001 yolu olan kullanıcı site başlıklarını da çalar elbette..

imam-cemaat ilişkisi..

bu tür belayı -çalıntıya saygı.. bir teşekkür abiii... muhabbetini- başımıza açan "dünyanın en büyük türkçe forumunu" kutluyorum..

EKLEME
Abdurrahman yazdı:bu gnu lisansı bişey vardı ama tam bilgim yok.

site kurallarını okumayan birinin -ki burada herkesin başına gelen şeydir- şu lisans bu lisansı okuyacağına inanıyor musunuz hala??

adamın bir problemi vardır.. dile getirmesi gerekir bunu.. direk ilgili siteye kayıt olur.. önüne gelen butonlar için genelde olumlu olan "evet/next/kabul ediyorum/accept" gibi seçenekleri işaretleyerek olay biter.. sonra hoppa yeni konu..

gene asıl konuya dönecek olursak..
dedik ya.. genel arzu "popüler olmak", en çok teşekkür alan üye olmak, en baba rep puanına sahip olmak..
muiketi
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: Çok iyi
CSS: Orta
PHP: Başlangıç
Sürüm: phpBB 3.0.7 PL1

İleti basoglanh 05 Mar 2009 00:26

Şimdi kafam karıştı benim. Benim asıl sorunum tam olarak alıntı makale, resim yazı falan değil. Adamın biri yeni site açmış benim forumumdaki her bölümü, alt forumları, bölüm açıklamarını, sıralamalarını hatta harf hatasına kadar herşeyini aynı yapmış. Sitesine üye oldum yazdım efendice, bana dediği alıntı olmayan sitemi var dedi. Yani ben ona ne yapabilirim ki. Şu anda kullandığım bölümlerin birçoğundan hiçbir güvercin sitesinde mevcut olmayanlar var. Hatta internette bulunmayacak resimler var, ben resimlerin alınmasına, yazıların alınmasına değil sitenin bölümlerinin açıklamalarının alınmasına bozuldum. Bunun için ne yapabilirim onu merak ediyorum.
basoglanh
kullanıcı
kullanıcı

İleti Abdurrahman 05 Mar 2009 00:36

Size bir tavsiyem var o kişinin ipsini sizin sitenizden banlayın ve izinlerini kaldırın hiçbirşey göremesin ve kopyalayamasın böylece kurtulursunuz. Sitenizdeki içeriği alamaz. Zaten forumlarınızı oturum açmayan göremiyor. Banlayın onu görsün nasıl kopya çekilirmiş?
Abdurrahman
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti basoglanh 05 Mar 2009 00:38

Abdurrahman yazdı:Size bir tavsiyem var o kişinin ipsini sizin sitenizden banlayın ve izinlerini kaldırın hiçbirşey göremesin ve kopyalayamasın böylece kurtulursunuz. Sitenizdeki içeriği alamaz. Zaten forumlarınızı oturum açmayan göremiyor. Banlayın onu görsün nasıl kopya çekilirmiş?

:lol:
Zaten banladım reklam yaptığı için. İp yi her ne kadar banlasanızda girmek istedikten sonra girer. Önemli olan gelecek değil aldıkları yani çaldıkları için ne yapabileceğim.
basoglanh
kullanıcı
kullanıcı

İleti Abdurrahman 05 Mar 2009 00:50

Ciddi bir dille tehdit edin, yasal hakkınızı sonuna kadar kullanacağınızı belirtin. Büyük olasılıkla tırsacaktır. Ama geri adım atar mı atmaz mı orasını bilemem. Ama yine de korkutmakta fayda var. :)
Abdurrahman
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti muiketi 05 Mar 2009 02:29

içeriğinizi telif hakkı ile koruyorsanız adamı inim inim inletirsiniz :D

ama yasal bir hakkınız yoksa -yani noterce ya da başka bir ilgili resmi kurum/kurumlarca- içeriğinizin özgün olduğunu ispatlayamıyorsanız hiçbirşey yapamazsınız..

ip ban atın.. modeme reset ip değişti.. :roll:
mac ban atın.. nette 10 dakka aramayla onu da aşar..

ya kendinizi kahreder durursunuz ya da "salla" dersiniz..

ama resimler için galeriyi kullanarak resimlerinizin çalınmasına engel olabilirsiniz.. galeride filigranı aktif etmeyi unutmayın ama..

başka da yapacak birşey yok..
muiketi
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: Çok iyi
CSS: Orta
Sürüm: phpBB 3.0.7 PL1

İleti basoglanh 05 Mar 2009 19:17

muiketi yazdı:içeriğinizi telif hakkı ile koruyorsanız adamı inim inim inletirsiniz :D

ama yasal bir hakkınız yoksa -yani noterce ya da başka bir ilgili resmi kurum/kurumlarca- içeriğinizin özgün olduğunu ispatlayamıyorsanız hiçbirşey yapamazsınız..

ip ban atın.. modeme reset ip değişti.. :roll:
mac ban atın.. nette 10 dakka aramayla onu da aşar..

ya kendinizi kahreder durursunuz ya da "salla" dersiniz..

ama resimler için galeriyi kullanarak resimlerinizin çalınmasına engel olabilirsiniz.. galeride filigranı aktif etmeyi unutmayın ama..

başka da yapacak birşey yok..

Benim demek istediğim pşay neredeyse forumun aynısını yapması. Yani bunun için ne yapabileceğim konusunda fikrim yok. Resimlerim sorun değil neredeyse tamamında site adım yazıyor.
basoglanh
kullanıcı
kullanıcı

İleti limitsizim 05 Mar 2009 23:56

valla bizim işte sanat eserleri konusunda biz tescil etmesekte o eser bize ait oluyor ve kopyalanamıyor kopyalayanlara 50 ila 100 milyar para cezası var ayrıca 2 ile 5 yıl hapis degişmediyse kanunlar ama u internette zor bi durum takip ve kanıt her yazdıgını tezcil ettiremessin zaman ve maliyet acısından küffettli bir durum...
limitsizim
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: Başlangıç
Sürüm: phpbb3

Sonraki

Diğer Konular

Kimler çevrimiçi