Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

Phpbb Kardeşliği

Phpbb Kardeşliği

İleti Abdurrahman 13 Şub 2009 21:47

http://www.smfkardesligi.com adresinde smf sitelerinin birbirinden backlink kazanmasını sağlayan bir kardeş lik sitesi var. Aynısı phpbb içinde yapılabilir. En azından backlink için :mrgreen: Phpbb Kardeşliği hakkında yorumlarınızı bekliyorum..
Abdurrahman
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Abdurrahman
HTML: Orta
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
phpBB3: İyi
Sürüm: phpbb 3.07 PL-1

Re: Phpbb Kardeşliği

İleti muiketi 14 Şub 2009 02:56

backlink sayesinde neler yapılabilir? -site admini açısından-
* google indexi artar
* google pagerank artar
* diğer arama motorlarında da faydasını görürsünüz
* nofallow linklerde google sitenize düşman olur

backlink başınıza ne belalar açar? -kullanıcı açısından-
* ilgisiz taglarla doldurulmuş pr si yüksek siteler yüzünden aradığıınıza ulaşamazsınız..

sonuç;
türkiye de forumculuk kopyala/yapıştır kültürü üzerine kurulu olduğu için pr 1500 olsa da normal bir kullanıcının türkçe siteleri -sadece genellemedir- tercih etmeyeceği açıktır.. üstelik bir de bir sorununuza cevap alabilmek için 80 yere teşekkür etmeniz, bilimum mesaj sayısına sahip olmanız, ille o kouya gereksiz bir ileti yazma gerekliliği de var..

<konu dışı>örneğin modifiye xp cdsi ile mi uğraşıyorsunuz.. gerçekten adamakıllı kaç türkçe site biliyorsunuz.. bir tane vardı -windocs- tüm diğerleri kopyala/yapıştır yaptı.. yeni bir icraat-fikir yok.. girin msfn ye istemediğiniz kadar dosyaya ulaşın.. üstelik üye olma zorunluluğu, teşekkür etme zorunluluğu, cevap yazma zorunluluğu hiiç yok.. siz bir siteye destek olacaksanız en azından üye olarak hangisini tercih edersiniz.. belli bir zaman sonra google amca backlink siteleri anlayıp elemiyor mu? gerçekten iş çıkaran siteleri üste taşımıyor mu..?</konudışı>

bu açıdan bana kalırsa sırf pr artırmak için buna benzer bir uygulama aslında kullanıcıyı siteye çekmez oradan kaçırır ve tabii zamanla arama motorlarını da.. kullanıcı siteye girmedikten sonra, isteyerek üye olmadıktan sonra google de en başta olsa sitem rahatsız olurdum.. -bekara karı boşamak kolay derler ya galiba benimkisi o hikaye.. sitem yok atıp tutuyorum :roll: -

öneri;
hem kullanıcıya zarar vermeden hem de sitemi geliştirmek için napabilirim?
* özgün bir içerik
* belli bir kitleye yönelik doyurucu bir içerik
* göz zevkini bozmayan bir tasarım
* iyi bir seo
* phpbb :) -google phpBB yi seviyor -
muiketi
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: Çok iyi
CSS: Orta
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB 3.0.7 PL1

İleti Akansu 14 Şub 2009 03:52

Backlink umrumda bile değil.

Sadece phpBB kullanan siteleri takip etmek ve ne durumda olduklarını gözlemlemek için çok yararlı bir proje olabileceğini düşünüyorum.
Yarışmalar düzenleriz, fikir paylaşırız, örnek alırız, kod isteriz =) , buluşmalar düzenleriz güzel bir ortam olur bence...

Dmoz gibi ancak phpBB sitelere özgü bir dizin oluşturmuş oluruz.

Boş keseden sallamış olmuş olmayayım eğer destek olursa taşın altına elimi koymaya da hazırım.

domain'i sağlayabilirim.Ancak site yönetimi ile ilgelenemeyebilirim.Bu iş içinde gönüllü arkadaşlar çıkar herhalde. Başvuruları değerlendirmek..vs
Bir de önerim olsun :
google dostu bir site olması için blogspottan açılabilir site :D Hem pratik olur hem de google için daha sağlıklı olur kanımca. Domaini'de çaktık mı tamamdır :D : phpbbciler.com olabilir mesela
Akansu
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Akansu
Sürüm: phpBB3

İleti Abdurrahman 14 Şub 2009 16:26

Backlinki geçtim ozaman. Kardeşlik bize yeter :)
Abdurrahman
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti muiketi 14 Şub 2009 16:48

amaç kardeşlikse zaten bir facebook grubumuz var.. oradan devam edemez miyiz peki.. ??

etkinlikler-f85/phpbb-turkiye-facebook-ta-t4577.html
muiketi
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

Sürüm: phpBB 3.0.7 PL1

İleti Abdurrahman 14 Şub 2009 17:08

olabilir ama başlı başına bir sitemiz olsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Diğer phpbb kullanıcılarının düşünceleri nedir bu konuda? Kendi sitemizimi kuralım yoksa, facebook bize yeter mi?
Abdurrahman
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti adsiz 14 Şub 2009 17:40

(konu dışı)
facebook deyince duyduğum yani tvde haberlerde gördüğüm facebook yetkilisinin bir açıklamasını belirtmek istiyorum öncelikle, facebook kullanıcı bilgilerini şirketlere satacakları hakkında bir haberdi bu ne kadar etik bir davranış olur bilemiyorum ama bildiğim bir şey var oda bunun için yani şirketlere bazı kullanıcıların nette ne yaptığını bildiren truva atları virüsler ve benzer zararlıların yazıldığını ve bunlarla bir çok kişinin başının ağrıdığını biliyorum bir çok kişinin o siteye gerçek bilgilerini verdiğini düşünürsek biraz tuhaf geliyor bana...
bazı sitelerde gördüğüm reklamlarda özellikle kumar sitelerinin reklamlarında HEY! AYDIN VAR MISIN? diye adımın geçmesi bunun o sitelere veriliyor olmasıda facebook sitesinin hiçte güvenli bir ortam olduğu izlenimini vermiyor bana her neyse....
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

Sürüm: 3.0.10

İleti sabri ünal 14 Şub 2009 19:52

tamam, bu iş tam bana göre :) anlaşılan :lol: alexis i yine sinir edeceksiniz...

tamam, phpBB forum kullanan siteler için bir dostluk ve tanıtım sitesi yapalım...

kullanım şartları

a -> phpBB türkiye dil dosyası kullanmak
b -> phpBB ve phpBB Türkiye imzalarına sahip olmak
c -> google 1000+ arşivlenmiş sayfaya sahip olmak
d -> google pr değeri en az 1 olmak (çok mu sert oldu)
e -> en az 200 üyeye sahip olmak
f -> temiz içerik, temiz internet ilkelerine (White Flag) sahip olmak.
g -> c/p ile yapılmış bir sistem olmamak...

böylesi bir sistem için küçük bir blog açabiliriz... ilgili blogda sayfalar olur ve o sayfaları linkler ile doldururuz... site sahipleri de üye olup, siteleri hakkında reklam yazıları yazabilirler...

şimdi gelelim backlink beklentilerine... böylesi bir sistem az bir içeriğe sahip olacağı için kullanıcılarına istedikleri gibi bir backlink sağlamaz...

diyelim ki onlar da bizim linkimizi koysunlar! bu denenmiş ve güzel yönteme göre de kullanıcılar 1 ay sonra o banner ve linki ortadan kaldıracaklardır ;)

tabii böyesi bir site için blog alt yapısı küçük gelebilir, bu durumada farklı bir çözüm arayabiliriz...
sabri ünal
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: sabri ünal
HTML: İyi
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpbb3 CVS

İleti ALEXIS 14 Şub 2009 20:10

Kullanmadığım 2 alan adım var, teknik imkanım da var, sadece zamanım ve yöneticim yok. Kodlarım, yaprım, ederim, yönetirim, seo yaparım, seo kasarım, sana da ufak kazanç sağlarım, bannerini yayınlarım; diyen varsa alan adı + sunucu gibi teknik imkanlar mevcuttur.

* phpbbdestek.com
* phpbb.gen.tr

Konuya daha fazla katılmayacağım, aranızda anlaşırsanız, beni bulmak zor değil.
ALEXIS
eklenti yazarı
eklenti yazarı

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
CSS: İyi
PHP: İyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3

İleti ysl52 15 Şub 2009 14:31

sabri ünal yazdı:a -> phpBB türkiye dil dosyası kullanmak
b -> phpBB ve phpBB Türkiye imzalarına sahip olmak
c -> google 1000+ arşivlenmiş sayfaya sahip olmak
d -> google pr değeri en az 1 olmak (çok mu sert oldu)
e -> en az 200 üyeye sahip olmak
f -> temiz içerik, temiz internet ilkelerine (White Flag) sahip olmak.
g -> c/p ile yapılmış bir sistem olmamak...
Bu şartlarla ancak başvuru olmadan liste oluşabilir, örnek dmoz.org editorlerinin yaptığına benzeri olabilir; uygun içerikli siteler dizine eklenir.
Kimsenin sitemi ekleyin başvurusu olmadan başkalarının nazını keyfini beklemeden, kalite kriteri esasıyla kısa dmoz dizinindekilere benzer 2 satır açıklamayla site linkleri eklenebilir. Tamamı phpBB3 ile kurulmuş site linkleriyle sınırlı olması da gerekli değil, site geliştirme zengileştirme ve kendini eğitme için Türkçe ve İnglizce harici referans linkler de eklenebilir.
Zaten phpBB3 açık kaynak, pek çok konuda alıntı şartlarına uyarak ön bilgi vermek mümkün olur.

Tabii gönüllü isteyen işler, blog mantığı iyi tutar bu sistemde, mesela misafirler yorumlarda link ekleyebilir, aralarından kaliteli olan siteler zamanla ana listeye seçilir.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

HTML: Başlangıç
Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

Diğer Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir