Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

php Eğitim Videoları

php Eğitim Videoları

İleti Simuzer 07 Şub 2009 21:34

Bu ay Chip bilgisayar dergisi çok güzel php eğitim video dersleri veriyor. Ek olarak verdiği DVD içerisinde yer almaktadır. Bu derslerde başlangıç düzeyinde çok güzel anlatım, anlaşılır ses tonu oldukça iyi...

İlk adım olarak php'ye başlangıç seviyesi.. Bi sonraki ay ise gelişmiş php dersleri var..

phpBB'de eklenti geliştirmek veya php'yi öğrenmek isteyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsattır.

Şubat 2009 sayısı
Resim
Simuzer
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: Orta
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: 3.0.5

Re: php Eğitim Videoları

İleti maskeli_forum 08 Şub 2009 11:02

Upload edip download a açmak istedim ama bir emek harcanmış ve türk şirketine ait. Bu emeğin hakkı parayla satın almaktır.
maskeli_forum
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Ünsal ASLANBAŞ
HTML: Orta
CSS: Başlangıç
Sürüm: 3.0.4

İleti Simuzer 08 Şub 2009 11:36

Çok fazla bir para da değil zaten. Ben aldım, fazlasıyla hak ediyor. Tarafımdan kesinlikle paylaşılmayacak, zaten öyle bişi olsa Chip kendi sitesinde yayınlardı.
Simuzer
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
Sürüm: 3.0.5

İleti muiketi 08 Şub 2009 11:42

zaten sitenin konusu rasgele dosya paylaşımı değil.. böyle bir talep olmadığı halde paylaşımın yapılıp yapılmayacağı pek önemli bir konu olmaktan çıkıyor ;)

maskeli_forum yazdı:Upload edip download a açmak istedim ama bir emek harcanmış ve türk şirketine ait. Bu emeğin hakkı parayla satın almaktır.

Simuzer yazdı:Çok fazla bir para da değil zaten. Ben aldım, fazlasıyla hak ediyor. Tarafımdan kesinlikle paylaşılmayacak, zaten öyle bişi olsa Chip kendi sitesinde yayınlardı.
muiketi
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3.0.7 PL1

İleti ysl52 08 Şub 2009 12:43

Chip ben de aldım bugün, eğitimleri güzel olmuş. Daha önce bir php kitabı almıştım ama işe yaramayan, 14 YTL vermiştim. Bu dergi ve DVD'si sadece 6.25 TL fiyatı ile satışta, bence fiyatı da gayet uygun. İki satır kod üzerinde oynamak isteyen herkesin bilgi edinmesi için faydalı olacaktır. İlk derste localhosta WAMP kurulumu anlatılmış, 48 tane küçük parçadan oluşan bir görsel eğitim.

Flash video dizisi olması sayesinde kalite yüksek, ama benim pc de belki sorun anlayamadım, ileri geri ilerletme ve ekranda görüntüyü küçültüp dinleme seçenekleri yok.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

HTML: Başlangıç
PHP: Orta
Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

İleti Akansu 10 Şub 2009 15:18

ysl52 yazdı:Flash video dizisi olması sayesinde kalite yüksek, ama benim pc de belki sorun anlayamadım, ileri geri ilerletme ve ekranda görüntüyü küçültüp dinleme seçenekleri yok.

Ekranda görüntü küçülmüyor bende de sanırım modeli böyle :)

Ayrıca ileri geri çalışmakla birlikte bazı dersler açılmıyordu..CD'ye manuel giriş yapıp swf dosyalarını tek tek çalıştırdım anca öyle oldu...

Güzel bir eğitim seti.. Derslerde bazı kodların kaynak dosyadan alınmasını söylüyor.. Düşün taşın nedir bu kaynak dosya diye sonradan jeton düştü.. Yine CD'ye manuel giriş yaptım alistirma diye bir klasör var orada derslerde gösterdiği dosyalar aynen var, onlardan bahsediyor herhalde :)

Ben de tavsiye ederim, 10 üzerinde 8 puanlık bir eğitim seti
Akansu
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Akansu
Sürüm: phpBB3

İleti ysl52 10 Şub 2009 15:53

Akansu yazdı:Ayrıca ileri geri çalışmakla birlikte bazı dersler açılmıyordu..CD'ye manuel giriş yapıp swf dosyalarını tek tek çalıştırdım anca öyle oldu...
Sanırım sayısı 48 tane, tek tek izlenebilen swf video dizini ben de buldum, ama tek video gibi avi formatında dosyası olsa ve küçük ekran ile arka planda oynasa güzel olurdu. Böylece daha çok ilgi çeken kısımı inceleme kolaylaşırdı, bu kadar yapmaları da faydalı, sağolsunlar. Ama henüz, film gibi henüz baştan sona başına oturup izlemedim. :)
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

HTML: Başlangıç
Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

İleti CitLemBiK 10 Şub 2009 16:07

Ben yurtdisindan katildigim icin bu videoyu / Videolari bulma sansim yok , biri paylasabilir mi acaba?...

Yasal ise...
CitLemBiK
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

İsim: Ilker Demirkaya
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.0.6 (Branch)

İleti Akansu 10 Şub 2009 17:18

CitLemBiK yazdı:Ben yurtdisindan katildigim icin bu videoyu / Videolari bulma sansim yok , biri paylasabilir mi acaba?...

Yasal ise...

Paylaşmasına paylaşılırda Başkanım, yasal değildir .. Paralı çünkü eğitim CD'leri...

Chip dergisi ile iletişime geçebilirsin..

Hatta daha iyisi eğitim CD'lerini hazırlyanlarla direk irtibat kurarsan daha sağlıklı olur..
Yurtdışına gönderim imkanları falan var mı bi sorarsın :

http://www.infinityteknoloji.com/tr/index.asp
Akansu
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Akansu
Sürüm: phpBB3

İleti ALEXIS 10 Şub 2009 22:21

CitLemBiK yazdı:Ben yurtdisindan katildigim icin bu videoyu / Videolari bulma sansim yok , biri paylasabilir mi acaba?...

Yasal ise...

Dergi promosyon ile dağıtıyorsa paylaşımı göze almıştır, ama burada bunu yapmamız doğru olmaz. Sen benim gibi http://php.net te takıl :mrgreen:
ALEXIS
eklenti yazarı
eklenti yazarı

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: Çok iyi
CSS: İyi
PHP: İyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3

Diğer Konular

Kimler çevrimiçi