Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

phpBB sürüm çıkarma hızı...

Re: phpBB sürüm çıkarma hızı...

İleti sabri ünal 20 Arl 2008 02:27

"müjde müjde size" diye bir reklam vardı ben çocukken...

phpBB hedeflenen sürüm olan 3x-dev yapı olarak eklentileri wordpress gibi ekle kaldır mantığına yakın bir mantıkla çalıştırmaya hazırlanıyor...

henüz tasarım aşamasında ve fiili olarak göremedim, lakin bir gün gelecek bu da olacak biliyorduk...

ilaveten phpBB sürüm yükseltmesinin belirli sebepleri var, bunlardan birisi de fonksiyonların ve classların sisteme bindirdiği yük... fonksiyonlar eski php mantığında hafızada yer işgal eden şeylerdir... lakin php 5 ve php6 açısından sadece link (veriyolu) hükmündedir... bu mantıkla düşünülürse phpBB, php 5 ve php 6 için (gelecek bir 7-8 yıl için) hazırlanmaktadır...

ustam doğruyu söylemiş: phpBB adına bildiğiniz ne varsa unutun... mesela ben unuttum :) sitenin yolunu bulabildiğime şükür...
sabri ünal
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: sabri ünal
HTML: İyi
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpbb3 CVS

İleti avanos 20 Arl 2008 12:58

bu durum phpbbnin gelişim sürecinde önünü açacaktır.. php'nin ise script halinden kurtulup obje tabanlı bir hal alması hem cacheleme hem de yazılımın kontrolü adına büyük hız kazandıracaktır..
main frame sistemlerdeki çalışma yapısı da budur, bir source kendi başına birşey degildir, o zaten bir source entry utility hizmeti için interfacedir..
umarım ki phpbb bu süreçte kesintisiz yol alacaktır, kod yazarlarının maharetleri çok önemli.
avanos
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB 3.0.4

İleti yaso_19 20 Arl 2008 13:05

avanos yazdı:bu durum phpbbnin gelişim sürecinde önünü açacaktır.. php'nin ise script halinden kurtulup obje tabanlı bir hal alması hem cacheleme hem de yazılımın kontrolü adına büyük hız kazandıracaktır..
main frame sistemlerdeki çalışma yapısı da budur, bir source kendi başına birşey degildir, o zaten bir source entry utility hizmeti için interfacedir..
umarım ki phpbb bu süreçte kesintisiz yol alacaktır, kod yazarlarının maharetleri çok önemli.

ne yazıkki maharetli kod yazarlarının azlığı yüzünden phpbb3 çok uzun zamanda çıktı. 3-4 yıllık bi zaman dilimi sanırım dev süreci.. şimdi de zaten acydburn tek başına çalışıo yanlış anlamadıysam :) öyle hemen çıkçak gözüyle bakmıyorum, en az 1 senesi var. 1 sene de betadan finale geçmesi sürse yaptı 2 sene :) insanların alışmasına da 1 sene desek etti 3 sene :) Allah herkese sabır versin..
yaso_19
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
HTML: İyi
CSS: Orta
PHP: İyi
phpBB3: Orta
Sürüm: PhpBB3 Gold 3.0.4

Önceki

Diğer Konular