Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

phpBB sürüm çıkarma hızı...

phpBB sürüm çıkarma hızı...

İleti Simuzer 09 Arl 2008 20:59

Gerek SMF, gerek MkPortal, gerek Nuke, gerek VBullettin, hatta gerek phpBB2, gerek diğer tüm php tabanlı olan scriptler uzun zaman aralıklarla güncellenirken, phpBB3 hemen hemen her ay yeni bir güncelleme paketi çıkarmaktadır.

Bu durum bende; "phpBB güvensiz"liği aşılamaktadır.

DipNot: Habere yorum yazamadığımdan bu bölümde konu açarak bir yaklaşımda bulunuyorum.
Simuzer
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: Orta
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: 3.0.5

Re: phpBB sürüm çıkarma hızı...

İleti ysl52 09 Arl 2008 22:00

O haberden önce phpbb.com sitesinde Acyd Burn, LondonVasion konferansında verilen yeni önerileri uygulamaları nedeniyle, 3.0.2->3.0.3 arasında fazlaca kod değişimi olduğunu yazmıştı. Değişiklik ve özellik sayısı artınca da hataları olmuş beraber gelen. Onları düzeltme için 3.0.4 'ü bekletmeden normalde 3-4 ayda bir yerine bu sefer erken çıkarıyorlar.

Hatırladığım kadarıyla, joomla 1.5 cms çözümü de son bir yılda 8 defa küçük güncelleme geçirdi, 1.5.0 çıktı yanlış hatırlamıyorsam Aralık 2007 de ve şu anda 1.5.8 var.. phpbb3 gold ise, Aralık 2007 de çıktı, bu ay içinde 3.0.4 çıkarsa, yılda 4 tane küçük güncelleme olmuş olacak, joomla'nun yarısı kadar..
smf 1.1.4 vardı bir sene önce, şimdi 1.1.7 var. Yani smf 3 tane küçük güncelleme çıkarmış..3.0.4 hesaba katılmazsa smf ve phpBB güncelleme sayıları arasında bir fark yok diyebiliriz.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

İleti muiketi 09 Arl 2008 23:44

3.0.x teki x'in değişim sıklığı az değil ama.. ve @simuzer bu hız nokatasında haklı.. site sahipleri daha yeni yeni x'e geçmişken yeni bir x ortaya çıkıyor.. bir de eklentileri hesaba katarsak bazen işkence haline geliyor..

öylesine bir forum sistemi açayım -ki zaten her konuda site var o sebebten öylesine olacak- diye düşünüyorum.. tam istediğim 20-30 eklentiyi ekliyorum ufak tefek testleri tamamlayorum hoop yeni sürüm.. dün senin duyurudan önce kedimce 3.0.3 üzerinde rötüşlarımı yapıyordum misalen.. şimdi gene havada kaldı hissine kapıldım açık konuşmak gerekirse..
muiketi
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3.0.7 PL1

İleti melihonline 10 Arl 2008 00:24

Bende bıraktım şimdi mod kurmayı. 3.0.4 çıkana kadar bekleyecez artık...
melihonline
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

İsim: Melih KAYA
Sürüm: phpBB 3.0.9

İleti avanos 10 Arl 2008 10:33

patch dosyası geldigi müddetce sorun yok, bunun kod değişikliklerinden bir farkı yok ki, şu adresteki -> http://www.phpbb.com/files/qa/phpBB-3.0.4-RC1-patch.zip patch dosyasını inceledim eğer yanılmıyorsam install_update ve bu dosyanın uygulanması yetiyor gibi yine de iyi incelemek lazım bu durumda çok sıkıntı yok kanımca..

otomatik updateler genellikle elden çok oynama yapıyorsanız sorunlu bunu test ortamlarında gözlemledim, en iyi değişiklik patch ile yapılan olacak, belli bazıları kendi değişikliklerini çıkaracaklardır ama bu ne kadar sağlıklı olur bilinmez..

herşeye rağmen durağan bir phpbb'den daha da iyidir sürekli gelişim ve yenileme süreci..
avanos
kullanıcı
kullanıcı

phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB 3.0.4

İleti d-gan 10 Arl 2008 11:38

SMF'den phpBB3'e geçiş yaptım(sıfırdan phpbb3 kurdum).SMF'de güncellemeler farklı ve kolay.Güncelleme paket halinde yönetimden bir tıkla yapılıyor ya da manuel olarak yapabiliyorsunuz.phpBB3 de yeni sürüm çıkıyor yaptığımız geliştirmeler sorun çıkarabilyor.Zaten eklenti kurulumu işkence gibi (:

"Gülü seven dikenine katlanır."Ne yapalım alışacağız.Artık tasarımlarımı da ÖSS'den sonra phpBB3 için yapacağım.
d-gan
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Dogan Yorgan
CSS: İyi
Sürüm: phpBB 3.0.3

İleti CitLemBiK 10 Arl 2008 18:53

avanos yazdı:patch dosyası geldigi müddetce sorun yok, bunun kod değişikliklerinden bir farkı yok ki, şu adresteki -> http://www.phpbb.com/files/qa/phpBB-3.0.4-RC1-patch.zip patch dosyasını inceledim eğer yanılmıyorsam install_update ve bu dosyanın uygulanması yetiyor gibi yine de iyi incelemek lazım bu durumda çok sıkıntı yok kanımca..

otomatik updateler genellikle elden çok oynama yapıyorsanız sorunlu bunu test ortamlarında gözlemledim, en iyi değişiklik patch ile yapılan olacak, belli bazıları kendi değişikliklerini çıkaracaklardır ama bu ne kadar sağlıklı olur bilinmez..

herşeye rağmen durağan bir phpbb'den daha da iyidir sürekli gelişim ve yenileme süreci..

Patch dosyasini nasil okuyorsunuz ki?

Replace , after add , before add komutlarini nasil anliyor ve uyguluyorsunuz ögrenebilir miyiz?...
CitLemBiK
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

İsim: Ilker Demirkaya
HTML: Orta
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.0.6 (Branch)

İleti avanos 10 Arl 2008 20:24

Replace , after add , before add komutlarini nasil anliyor ve uyguluyorsunuz ögrenebilir miyiz?...

iki dosya arasındaki farkı döken bir çalışma diff ile images alınma işlemi..
burada da aynen mod dosyalarındaki gibi satır numaraları verilir ancak o satır numaralarını pek de dikkate almayız ya da kısmi referans olarak algılarız birden fazla benzerlik varsa..
burada da öyle, o satır numaraları mod yazdıysak ya da elden kod ilavesi yaptıysak elbette ki şaşacaktır..

şimdi çok özetle ki buna binaen daha geniş zamanlıca yazılabilir..

! değişen kodlarımız..
+ ilave etmemiz gereken satırlar..
- ise çıkarılması gereken satırlar

phpBB-3.0.3-RC1_to_3.0.4-RC1 dosyasından bir örnek ;

Kod: Tümünü seç
*** 63,69 ****
     <p>{L_UPDATE_SUCCESS_EXPLAIN}</p>

<fieldset class="submit-buttons">
!       <input class="button1" type="submit" name="check_again" value="{L_CHECK_FILES_AGAIN}" />
     </fieldset>

</form>
--- 63,69 ----
     <p>{L_UPDATE_SUCCESS_EXPLAIN}</p>

<fieldset class="submit-buttons">
!       <input class="button1" type="submit" name="check_again" value="{L_CONTINUE_UPDATE}" />
     </fieldset>

</form>

{L_CHECK_FILES_AGAIN}
{L_CONTINUE_UPDATE}

değişikligini görüyoruz.. satırları blok halde alıp öncesi ve sonrasını bizim diff algoritması ile anlayabilecegimiz şekilde kesip ( bu artık aynı satırların olamayacagı anlamına gelmektedir ) sunulması işlemidir..

693 - 706 satırları arasına biz şu satırları yerlestirecegiz ve 700-705 arasında olmuş olacak.. aslında belki de modunuz var bunlar 900. satırda da olabilir ama biz bu blogu baska yerde bulamayacagız ki bu nedenle burada sorun yok..

Kod: Tümünü seç
*** 700,705 ****
--- 693,706 ----
              $sql_where[] = 'f.forum_id = p.forum_id';
           break;
        }
+       
+       if ($left_join_topics)
+       {
+          $sql_array['LEFT_JOIN'][$left_join_topics] = array(
+             'FROM'   => array(TOPICS_TABLE => 't'),
+             'ON'   => 'p.topic_id = t.topic_id'
+          );
+       }

$sql_array['WHERE'] = implode(' AND ', $sql_where);
        $sql_array['GROUP_BY'] = ($group_by) ? (($type == 'posts') ? 'p.post_id' : 'p.topic_id') . ', ' . $sort_by_sql[$sort_key] : '';

üstte ekli olan satırlar ise + ile işaretli olan satırlardır..
burada $sql_array['WHERE'] = implode(' AND ', $sql_where); şu satırları belki birkaç yerde bulabilirsiniz ama $sql_array['GROUP_BY'] = ($group_by) ? (($type == 'posts') ? 'p.post_id' : 'p.topic_id') . ', ' . $sort_by_sql[$sort_key] : ''; şu satırları bulamazsınız.. diff işte bu algoritmayı gerceklestirir, yani size olusturmus oldugu blogu baska yerde bulamnayacaksınız.. ama bunun icine satır numarasını da sokuyor mu emin olmak lazım..

çok dar zamanda yazdıgımdan mutlaka hatalar olabilir..

şuradaki özellikle Context format kısmını gözden geçirebilir zaman olursa da ben türkçeleştirebilirim ya da sizler de eklerseniz fayda saglayabilir..

http://en.wikipedia.org/wiki/Diff#Context_format

bu arada eger iki ornek dosya arasındaki farkı görmek isteyen olursa yardımcı olmak isterim, ufuk açmak adına..

bana istediginiz kadar uzunluktaki iki aynı ama biri üzerindeki oynanmış dosyanızı gönderirseniz size onu patchlanmış ( fark) olarak sunabilirim ve sizin bu diff konusunda daha ne düşünme durumunuz hasıl olabilir..
avanos
kullanıcı
kullanıcı

Sürüm: phpBB 3.0.4

İleti ALEXIS 10 Arl 2008 20:50

Aslında, sonuçta phpBB3 otomatik güncellemesi de aynı mantık ile çalışıyor. Otomatik güncelleme dışında patch dosyalarını SSH da direk hedef sürümünüze işleyebilirsiniz, hatta çalışan bir foruma da uygulayabilirsiniz. İşte tek engelimiz, daha önce kurduğumuz eklentiler, en büyük sıkıntı da bu.
ALEXIS
eklenti yazarı
eklenti yazarı

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: Çok iyi
CSS: İyi
PHP: İyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3

İleti CitLemBiK 11 Arl 2008 18:40

Eklenti olmasa zaten hicbir sorun yok , yeni dosyalari , eskilerinin üzerine replace yaparim olur biter...

Ama eklentiler isin CILKINI cikartiyor...

Avanos bilgiler icin tesekkürler , cok karisik ve zahmetli geldi bana , güvenilirligide tartisilir patch dosyasini uygulamanin , ah phpbb ahh , ne güzel codechanges olayina devam ediyordun , yaktin bizleri... :x
CitLemBiK
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

İsim: Ilker Demirkaya
HTML: Orta
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.0.6 (Branch)

Sonraki

Diğer Konular