Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

Sitem Fazla mı Band Yiyor ?

Sitem Fazla mı Band Yiyor ?

İleti MillStory 27 Oca 2008 17:33

Arkadaşlar 27 Ocak itibariyle aylık istatistiklerim aşağıdaki resimdeki gibidir ve sitenin harcadığı bant 13.6 gb bunun içinde smtp pop yada ftp yok.
Bana fazla band yiyor gibi geldi ne dersiniz ?

Resim
MillStory
kullanıcı
kullanıcı

HTML: İyi
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3 RC1

Re: Sitem Fazla mı Band Yiyor ?

İleti ysl52 27 Oca 2008 20:55

Unique visitors
2991 (1.21 visits/visitor)
Pages
34893
Bandwidth
1.19Gbyte
Olmuş bir örnekte de,
Bu değerlere kıyas band yeme durumun normal olmalı...
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

İleti muhakara 10 Oca 2009 12:01

Limitim aylık 10 GB:

Haziran: 1.34 gb
Temmuz: 1.31gb
Ağustos: 1.65 gb
Eylül: 5.04 gb
Ekim: 8.30 gb
Kasım: 7.57 gb
Aralık: 20.36 gb
Ocak (şuan itibariyle): 7.13 gb
Toplam ileti 9049 • Toplam konu 2303 • Toplam üye 615

Arkadaşlar gördüğünüz gibi bir ay içerisinde 13 gb gibi büyük bir fark ortaya çıktı. Doğrusu forumumda hiçbir ilerleme olmamasına rağmen neden böyle oldu diye merak ediyorum. Bant genişliğini tüketmeyi engellemek için resimlerden filan elden geldiğince kurtuldum.

Yinede bir değişiklik olmadı ve bu ay aldı başını gidiyor limit dolmaya doğru. Geçen ay limitimin iki katına ulaşmasına rağmen yinede hosting firmamdan uyarı almadım veya başka herhangi bir yaptırımda uygulanmadı.

Acaba sunucu kaynaklı bir problem olduğu için bilerek mi ses çıkarmıyorlar, yoksa farkına varmamış olma ihtimalleri var mıdır bilemiyorum.

Millstory senin ziyaretçi ve görüntüleme sayına göre hiçbirşey yemiyor gibi.
muhakara
kullanıcı
kullanıcı

İsim: Muhammed Karadoğan
HTML: Orta
phpBB3: İyi
Sürüm: phpbb 3.0.4

İleti CitLemBiK 10 Oca 2009 13:21

Ihtimaller cok...

• Saldiri aliyor olabilirsin
  • Üyelerin cogaliyor ve siten cok cok ilgi görüyorda olabilir
  • Arama botlari seni cok sevmis olabilir
  • Sitende cok dosya paylasmis isen yani siten üzeri cok dosya indiriliyorsada böyle olur
  • Spam botlari cok saldiriyor olabilir...

Bir gözden gecir ihtimalleri...
CitLemBiK
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

İsim: Ilker Demirkaya
Sürüm: phpBB 3.0.6 (Branch)

İleti ALEXIS 10 Oca 2009 16:10

Sitenin hitlerini de karşılaştırın. 20GB yediği ay hit ne kadar, diğer aylar ne kadar. Hit de orantılı artmış ise hata yoktur. ZAmanında deli olan biri olarak, sırf yazı olsa da çok yiyor gerçekten.

Bir de apache yerine litespeed kullanıldığında ciddi band azalması olduğunu söylüyorlar, o tür bir hosta da geçebilirsin.
ALEXIS
eklenti yazarı
eklenti yazarı

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: Çok iyi
CSS: İyi
PHP: İyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3

İleti muhakara 10 Oca 2009 16:38

Alexis, hitte trafiğe oranla uygun bir artış yok. Mesela geçen ay günlük ortalama 3000 sayfa gösterimi, 800 tekil ziyaretçiydi. Şimdi 3500 sayfa gösterimi, 1000 tekil ziyaretçi mevcut. Host önerin için teşekkürler, bende değişmeyi düşünüyorum bir süre sonra, araştırma içersindeydim.

Çitlembik, saldırı, üye ve ziyaretçi trafiği, spam botlar ile arama botları konuları üzerinde duruyorum bende. Son zamanlarda tedbir olarak; avatar galerisini kaldırdım, sql sorgusu gerektiren modları azalttım, tema resimlerini ve reklamları kısıtladım v.s. şimdi ek önlemler arıyorum. Trafik konusu büyük problem doğrusu, iyice araştırıp makale haline getirip önlem ve önerileri yayınlamayı düşünüyorum.
muhakara
kullanıcı
kullanıcı

İleti Akansu 10 Oca 2009 18:48

muhakara yazdı:Geçen ay limitimin iki katına ulaşmasına rağmen yinede hosting firmamdan uyarı almadım veya başka herhangi bir yaptırımda uygulanmadı.

Whois sorgusu ile host firmana baktım benimki ile aynı. Ve aynen benim de bant-genişliği sınırını aşmasına rağmen ek ödeme için uyarı gelmedi bu ay. Halbüki geçen aylarda hep gönderirlerdi uyarıyı, benim de tuhafıma gitmişti.Nedenini ben de bilmiyorum açıkcası ..

Ayrıca sitemde ziyaretçi sayısında fazla bir artış olmamış ama bant-genişliği kullanım oranı artmış

Ekimde 18GB Kasımda 27 GB Aralıkta 34 GB'a çıkmış...

Halbüki google analytics raporlarına göre ziyarette bu oranda bir artış yok
Akansu
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Akansu
CSS: Orta
PHP: Başlangıç
Sürüm: phpBB3

İleti muhakara 10 Oca 2009 23:31

Bende de durum aynı akansu; google analytics kullanıyorum ve istatistikleri güvenilir. İyisimi firma uyarı vermeyene kadar sen ses çıkarma :)

Doğrusu forumdaki mesaj, konu ve üye sayısı oldukça düşük. Aynı şekilde sayfa gösterimi ve ziyaretlerde de bir değişiklik olmamasına rağmen bir ay içerisinde %300'den fazla artış olmuş bandwidth'te. Sende şimdi aynı firmadanım deyince sorunun firmada olduğuna emin oldum iyice. İlk uyarılarında açıklama yapayım.
muhakara
kullanıcı
kullanıcı

Diğer Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir