Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

[RC7] PM Blocking by Users

[RC7] PM Blocking by Users

İleti IcEman 18 Mar 2009 23:47

Eklenti: Yasaklı Kullanıcıdan Özel Mesaj engelemesi
Sürüm: 1.0.0-RC6
Yazar: mtrs [ysl52]
Açıklama: Kullanıcı paneline eklenen iki modül ile, özel mesaj kara listesindeki kullanıcıdan özel mesaj engelleme ve sebep girme seçeneği verir. Ayrıca özel mesaj beyaz liste özelliği ile sadece beyaz listedki kullanıcılardan mesaj alma yeteneği getirir. Yöneticinin yönetim panelinden kullanıcılar arası özel mesaj bloke etmesi için bir kullanıcı alanı ekler. Yasaklı üyelerden özel mesaj alımını da engelleyebilir.

Önizleme:

Resim

PM yasaklı listesi kullanıcı paneli modülü (arkadaş-yasaklı modülü değiştirilmiş kopyası)

Uyumlu olduğu phpBB3 sürümleri:

• phpBB 3.0.6

Özellikleri:

• Kullanıcının yasaklıdığı üyeye özel sebep gösterebilmesi
  • Kullanıcı paneli modülü ile özel mesaj engelleme listesi
  • Yönetim panelinden yöneticiye kullanıcı-kullanıcı özel mesaj engelleme seçeneği
  • Yönetici ve yetkililer etkilenmezler
  • subsilver2 desteği
  • PM arkadaş listesi
  • Standart yasaklı sistemi ile özel mesaj alınımını engelleme seçeneği

Dil dosyaları/eklemeleri:

• Türkçe
  • İngilizce

Lisans: GNU General Public License v2

Kurulum zorluğu: Kolay
Kurulum süresi: 6 Dakika
Dosya formatı: .zip
Dosya indirme: User_PM_Blocking_v1.0.0-RC7.zip
phpBB.com linki: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... &t=1613075
IcEman
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBb 3.0.8

Re: [BETA] PM Blocking from Foes and Users (0.0.4)

İleti IcEman 18 Mar 2009 23:55

Bence çok güzel ve gerekli bir eklenti .. yanlız bir eksiği var kullanıcı panelinden de üye adları ile engelleme yapılabilseydi daha da güzel olurdu..

önerim:

Kullanıcı Paneli - Özel mesajlar altında "Özel Mesaj gönderemez listesi" adlı modül oluşturulup kullanıcı isimleriyle bu yasaklamanın uygulanması (ID değil).. mantık arkadaş/yasaklılar sayfasının aynısı kullanıcı adına tıklanıp gönder denildiğinde yasağı kaldırılabilir hatta öye ye özel mesaj yasağı getirildiğinde yazdığı yazıları görmeyi engelleyen "ayrı bir seçenekte" yapılabilir ? (normalde yasaklanan üyenin yazıları görüntülenmiyor eklenti le birlikte) umarım bu eklenti kullanıcılar arası şeklinde geliştirilir.
IcEman
kullanıcı
kullanıcı

İleti ysl52 19 Mar 2009 01:13

Şu anki 0.0.4 ile, yasaklı (foe) üye kendini yasaklayana özel mesaj gönderemiyor. Bu durumda, başka bir üyeden özel mesaj istemeyen, o kişiyi yasaklı listesine almalı.
Öte yandan, modül oluşturma ve diğer ek işlemleri ise, bana göre zor.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

PHP: Orta
Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

İleti alex51 19 Mar 2009 01:59

bundan farkı nedir acaba kuran oldumu?
Düşman kullanıcılar varsayılan olarak yoksayılacaktır. Bu kullanıcılar tarafından gönderilen mesajlar tam olarak görüntülenmeyecektir. Düşmanlardan gelen özel mesajlara izin verilmeyecektir. Not: Moderatör veya yöneticileri yoksayamazsınız.
alex51
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

HTML: Orta
CSS: Orta
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: 3.0.4

İleti ysl52 19 Mar 2009 02:10

alex51 yazdı:bundan farkı nedir acaba kuran oldumu?
Eklentiyi yazan benim, bu eklenti kurulup etkinleştirilince, düşman/yasaklı/foe seçilen kişi diğer üyeye özel mesaj gönderemez. Hiç gönderemez.
Düşman kullanıcılar varsayılan olarak yoksayılacaktır. Bu kullanıcılar tarafından gönderilen mesajlar tam olarak görüntülenmeyecektir.
Bu yazılana göre yasaklı(foe) özel mesaj gönderiyor ama tam görüntülenmiyor, farkı bu.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

Re: [BETA] PM Blocking by Users (0.0.5)

İleti ysl52 19 Mar 2009 23:12

Eklenti 0.0.5 sürümüne güncellendi, Friends/Foe modulünden kopya yeni bir modül eklenerek, kullanıcıya kullanıcı adı ile özel mesaj yasaklı liste girme imkanı geldi.
Bu konudaki önerileri için IcEman'e teşekkürler.. 8)
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

İleti IcEman 20 Mar 2009 00:12

localde yeni sürümü denedim ve bir sorun göremedim (haftasonu da siteme kuracağım) umarım bu eklenti MODDB'ye girer.Bence phpBB'de olması gereken bir özellik idi ama bana göre sorun şimdi çözülmüş oldu :)

teşekkürler ysl52Resim
IcEman
kullanıcı
kullanıcı

İleti IcEman 21 Mar 2009 00:10

fikrim geldi :)

ucp_zebra_pm_foes.html içine eklenecek bir yer ile kullanıcıya kendi açıklamasını yazmasını sağlayan bir yer eklenebilir mi ? (karater sayısı sınırlı ve açıklamayı kullanmayan için sistemin belirlediği açıklama sabit kalmalı)
IcEman
kullanıcı
kullanıcı

İleti ysl52 21 Mar 2009 00:34

Kullanıcı örnek olarak 5 kişiyi özel mesaj listesinde yasaklasa 5 farklı uyarı mesajı girmek gerekir. Bu bilgi de her kullanıcı için olacaksa user_table içinde yer almalı ve olayın akışına aykırı. ucp.php dosyasından çağırma olmasından dolayı.
Aslında yeni eklenen tabloda 255 karakter sınırı ile bu bilgi her yasaklanana özel kolayca eklenebilir ve hata mesajı olarak gelir. Ancak sorun şu ki, yeni modüle ben hiçbir şey yapmadım, sadece kopyalayıp adını soyadını değiştirdim oldu bize yeni modül.
Bu özellik için o modülü önemli oranda değiştirmek gerekir. Ama fikir güzel, sadece modül kısmında sorun görüyorum ekleyebilmeye engel. Basit çözüm bulursam ilerde eklemeyi denerim.. ;)
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

İleti IcEman 21 Mar 2009 21:24

yok ya benim demek istediğim şey şu.. mantık yönetim panelinde panoyu kapat yeri ile aynı.. kullanıcı
ucp_zebra_pm_foes.html içindeki açıklama yerinden istediği açıklamayı yazacak yazmaz ise de standart bir açıklama çıkacak yani 5 ayrı kullanıcı için farklı açıklamalar değil tek bir açıklama yasaklanan kullanıcılara görüntülenecek.
IcEman
kullanıcı
kullanıcı

Sonraki

Eklenti Tanıtımları, Duyurular, Güncellemeler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir