Web sayfamız sadece phpBB 3.0.x sürümlerine destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.


phpBB3 Portal [1.2.2]

Re: phpBB3 Portal [1.2.2]

İleti standartt 31 Tem 2009 17:13

İtibar puanına göre üyeleri sıralamak !

Aç: root/portal.php

Bul:
Kod: Tümünü seç
if ($config['portal_top_posters'])
{
   include($portal_root_path . '/block/top_posters.'.$phpEx);
}


Sonrasına ekle:
Kod: Tümünü seç
   include($portal_root_path . '/block/top_reputation.'.$phpEx);


top_reputation.php adında bir dosya oluştur:
(Dosya içeriği)
Kod: Tümünü seç
<?php
/*
*
* @package phpBB3 Portal  a.k.a canverPortal  ( www.phpbb3portal.com )
* @version $Id: top_posters.php,v 1.4 2008/02/09 08:18:14 angelside Exp $
* @copyright (c) Canver Software - www.canversoft.net
* @license http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License
*
*/
if (!defined('IN_PHPBB'))
{
   exit;
}

/**
*/

$sql = 'SELECT user_id, username, user_colour, user_reputation
   FROM ' . USERS_TABLE . '
   WHERE user_type <> ' . USER_IGNORE . '
      AND user_reputation <> 0
   ORDER BY user_reputation DESC';
$result = $db->sql_query_limit($sql, $config['portal_max_most_poster']);

while( ($row = $db->sql_fetchrow($result)) && ($row['username']) )
{
   $template->assign_block_vars('top_reputation', array(
      'S_SEARCH_ACTION'=> append_sid("{$phpbb_root_path}search.$phpEx", 'author_id=' . $row['user_id'] . '&amp;sr=posts'),
      'USERNAME'      => censor_text($row['username']),
      'USERNAME_COLOR'=> ($row['user_colour']) ? ' style="color:#' . $row['user_colour'] .'"' : '',
      'U_USERNAME'   => append_sid("{$phpbb_root_path}memberlist.$phpEx", 'mode=viewprofile&amp;u=' . $row['user_id']),
      'REPUTATION_POINT'   => $row['user_reputation'],
      )
   );
}
$db->sql_freeresult($result);

$template->assign_vars(array(
   'S_DISPLAY_TOP_POSTERS' => true
));

?>

bu php dosyasını root/portal/block klasörüne yükle.

top_reputation.html adında bir dosya daha oluştur.
(Dosya içeriği)
Kod: Tümünü seç
<!-- $Id: top_reputation.html,v 1.1 2009/07/31 18:01 angelside Exp $ //-->
<div class="panel">
   <div class="inner">
      <span class="corners-top"><span></span></span>
         <h3>İtibar puanları</h3>
         <span style="float:left;"><strong>{L_USERNAME}</strong></span>
         <span style="float:right;padding-right:10px;"><strong>{L_RP_TOTAL_POINTS}</strong></span><br />
         <!-- BEGIN top_reputation -->
         <span style="float:left;"><img src="portal/images/member.gif" height="15" width="15" /> <a href="{top_reputation.U_USERNAME}"><span<!-- IF top_poster.USERNAME_COLOR -->{top_reputation.USERNAME_COLOR}<!-- ENDIF -->>{top_reputation.USERNAME}</span></a></span>
         <span style="float:right;padding-right:10px;">{top_reputation.REPUTATION_POINT}</span><br style="clear:both" />
         <!-- END top_reputation -->      
      <span class="corners-bottom"><span></span></span>
   </div>
</div>
<br style="clear:both" />

bu dosyayı root/styles/prosilver/template/portal/block klasörüne yükle. (utf8 olarak kaydedin)


Aç: root/styles/prosilver/template/portal/portal_body.html

Bul :
Kod: Tümünü seç
      <!-- IF S_DISPLAY_TOP_POSTERS -->
         <!-- INCLUDE portal/block/top_poster.html -->
      <!-- ENDIF -->


Sonrasına ekle :
Kod: Tümünü seç
<!-- INCLUDE portal/block/top_reputation.html -->



top_poster dosyasını biraz editledim hepsi bu. Daha da çok geliştirilebilir. Bende gelişmelerini buradan takip ederim zaten. Forumu sadece birşeyler bulup kullanmak için kullanmayalım bence. Küçük ufak tefekte olsa burada işe yarayabilecek bilgileri paylaşmak lazım.
standartt
kullanıcı
kullanıcı

İleti: 132
Kayıt: 16 Oca 2009 01:27
Konum: Çorum
İsim: Rıfat ÜÇÜNCÜ
HTML: İyi
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3 3.0.7 PL1

 

Re: phpBB3 Portal [1.2.2]

İleti Woodenlove 19 Mar 2010 17:13

bu portal uygulamasında SON HABERLER kısmı var ayrıntılı olarak goster dedıgımızde ıcerıgın bır kısmını gosterıyor ama... sorun oo ıcerıge aıt bır resım varsa sanırım boyuttan dolayı sadece ısmını gosterıyor bunu yenıden boyutlandırmak mumkun mu bu sıkımda gostermek ıcın... SON HABERLER kısmı ıcın ne yapa bılırım acaba...
Woodenlove
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti: 57
Kayıt: 10 Şub 2009 22:35
Konum: Kemer
HTML: İyi
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB 3.0.5

Re: phpBB3 Portal [1.2.2]

İleti standartt 02 Haz 2010 02:01

bunun portal ile ilgisi yok diye düşünüyorum.
arkadaş konu içerisinde ekli olan resimlerden bahsediyor. resmi eklerken küçük eklemeyi dene diyecem bu sefer konu normal görüntülenirken görünüm kötü olacak ama basit bir iki kod değişikliği ile istediğin mümkün görünmüyor.

ayrıca ilgili php ve html dosyalarına (news.php ve news_compact.html) baktım bu resimleri gösterme ile ilgili kod yok. sadece konu içerisinde ne varsa onu yansıtıyor.

Kod: Tümünü seç
         $template->assign_block_vars('news_row', array(
            'ATTACH_ICON_IMG'   => ($fetch_news[$i]['attachment']) ? $user->img('icon_attach', $user->lang['TOTAL_ATTACHMENTS']) : '',
            'TITLE'            => $fetch_news[$i]['topic_title'],
            'POSTER'         => $fetch_news[$i]['username'],
            'U_USER_PROFILE'   => (($fetch_news[$i]['user_type'] == USER_NORMAL || $fetch_news[$i]['user_type'] == USER_FOUNDER) && $fetch_news[$i]['user_id'] != ANONYMOUS) ? append_sid("{$phpbb_root_path}memberlist.$phpEx", 'mode=viewprofile&amp;u=' . $fetch_news[$i]['user_id']) : '',
            'TIME'            => $fetch_news[$i]['topic_time'],
            'TEXT'            => $fetch_news[$i]['post_text'],
            'REPLIES'         => $fetch_news[$i]['topic_replies'],
            'TOPIC_VIEWS'      => $fetch_news[$i]['topic_views'],
            'U_LAST_COMMENTS'   => $phpbb_root_path . 'viewtopic.' . $phpEx . '?t=' . $fetch_news[$i]['topic_id'] . '&amp;p=' . $fetch_news[$i]['topic_last_post_id'] . '#p' . $fetch_news[$i]['topic_last_post_id'],
            'U_VIEW_COMMENTS'   => append_sid($phpbb_root_path . 'viewtopic.' . $phpEx . '?t=' . $fetch_news[$i]['topic_id'] . '&amp;f=' . $fetch_news[$i]['forum_id']),
            'U_POST_COMMENT'   => append_sid($phpbb_root_path . 'posting.' . $phpEx . '?mode=reply&amp;t=' . $fetch_news[$i]['topic_id'] . '&amp;f=' . $fetch_news[$i]['forum_id']),
            'U_READ_FULL'      => append_sid($_SERVER['PHP_SELF'] . '?article=' . $i),
            'L_READ_FULL'      => $read_full,
            'OPEN'            => $open_bracket,
            'CLOSE'            => $close_bracket,
            'S_NOT_LAST'      => ($i < count($fetch_news) - 1) ? true : false,
            'S_POLL'         => $fetch_news[$i]['poll'],
            'MINI_POST_IMG'      => $user->img('icon_post_target', 'POST'),
         ));


gördüğün üzere resim ile ilgili kod yok.
son haberler kısmı için en ideali compact değil basit görünüm.
standartt
kullanıcı
kullanıcı

İleti: 132
Kayıt: 16 Oca 2009 01:27
Konum: Çorum
İsim: Rıfat ÜÇÜNCÜ
HTML: İyi
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3 3.0.7 PL1

Re: phpBB3 Portal [1.2.2]

İleti cedric 24 Ağu 2010 19:52

En çok yazanlar

Kutusunu istediğimiz mesaj sayısından başlatmamız mümkün mü?

değil mi?
cedric
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti: 105
Kayıt: 17 Ağu 2009 11:37
HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB 3.0.7

Re: phpBB3 Portal [1.2.2]

İleti cedric 04 Ekm 2010 08:29

Bir soru daha,

Portala reklam alanı nasıl ekleyebilirim.?
cedric
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti: 105
Kayıt: 17 Ağu 2009 11:37
HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB 3.0.7

Re: phpBB3 Portal [1.2.2]

İleti standartt 24 Kas 2010 00:27

cedric yazdı:En çok yazanlar

Kutusunu istediğimiz mesaj sayısından başlatmamız mümkün mü?

değil mi?


root/portal/block klasörü içerisindeki top_posters.php dosyasında şu kodlar var:

Kod: Tümünü seç
$sql = 'SELECT user_id, username, user_posts, user_colour
   FROM ' . USERS_TABLE . '
   WHERE user_type <> ' . USER_IGNORE . '
      AND user_posts <> 0
   ORDER BY user_posts DESC';
$result = $db->sql_query_limit($sql, $config['portal_max_most_poster']);

burada bir değişiklik yapmak gerekiyor. AND user_posts <> 0 değerini değiştirmeyi deneyebilirsin.

cedric yazdı:Bir soru daha,

Portala reklam alanı nasıl ekleyebilirim.?


AÇ : \styles\prosilver\template\portal\portal_body.html

include kodlarının arasında istediğin yere adsense ya da başka bir reklam kodu ekleyebilirsin.
yada
block klasörü içerisinde kendi reklam kodlarını ve html düzenlemelerini içeren bir sayfa yaparsın.
örnek olarak adı reklam.html olsun. bu html sayfasını portal_body.html sayfası içerisinde istediğin yerde şu şekilde kullanabilirsin :

<!-- INCLUDE portal/block/reklam.html -->
standartt
kullanıcı
kullanıcı

İleti: 132
Kayıt: 16 Oca 2009 01:27
Konum: Çorum
İsim: Rıfat ÜÇÜNCÜ
HTML: İyi
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3 3.0.7 PL1

Re: phpBB3 Portal [1.2.2]

İleti Son Nokta 12 Mar 2011 05:04

Portalı daha yeni kurdum. Fakat şöyle bir sorunum oldu. siteadı.com diye girildiğinde direk portala giriyor. Fakat foruma girdiğim zaman yukarıda yani gezinir çubukta portal anasayfa veya pano anasayfa gözükmüyor.
Anladığım kadarıyla benim functions.php dosyamda aşağıdaki kodların olmadığı için bu şekilde. Veya başka bir şeyden de kaynaklanıyor olabilirim. Tam bilmiyorum. Eğer aşağıdaki kodlardan kaynaklanıyorsa bu kodları ilgili dosyada nereye girmem gerekiyor acaba?
Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.

Soruna bakmak isterseniz: http://www.useforum.com

ALEXIS yazdı:Hata phpbb-seo.com un seo rewrite eklentisinden kaynaklanıyor, bu hatanın kaynağı phpBB3 Portal değildir.

includes/functions.php dosyasında şu satır olduğu müddetçe bunun sorunlusu portal değildir:

Kod: Tümünü seç
'U_INDEX'                => append_sid("{$phpbb_root_path}index.$phpEx"), 

Son Nokta
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti: 19
Kayıt: 07 Mar 2011 22:09
Konum: İzmir
İsim: Faruk
HTML: Orta
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpbb 3.0.8

Re: phpBB3 Portal [1.2.2]

İleti korayaksu61 27 Nis 2011 21:22

Arkadaşlar ben portalı kurdum ama sitemin forum anasaydasında portal link bağlantısı yok. Nasıl portal anasayfa link bağlantısını ekleyebilirim yardımcı olur musunuz?
korayaksu61
kullanıcı
kullanıcı

İleti: 54
Kayıt: 06 Nis 2011 22:13
Konum: İstanbul
İsim: Koray Aksu
HTML: Çok iyi
CSS: Çok iyi
PHP: Orta
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3.2.4

Re: phpBB3 Portal [1.2.2]

İleti mehasin 27 Nis 2011 23:40

korayaksu61 yazdı:Arkadaşlar ben portalı kurdum ama sitemin forum anasaydasında portal link bağlantısı yok. Nasıl portal anasayfa link bağlantısını ekleyebilirim yardımcı olur musunuz?


Kullandığınız tema prosilver veya subsilver2 değil sanırım. Temanız prosilver veya subsilver2 tabanına göre xhtml dosyasındaki overal_header.html değişikliklerini uygularsanız forum anasayfasının önüne portal linki eklenir.
mehasin
kullanıcı
kullanıcı

İleti: 221
Kayıt: 28 Arl 2009 12:37
Konum: İSTANBUL
HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB 3.0.12

Re: phpBB3 Portal [1.2.2]

İleti korayaksu61 30 Nis 2011 15:22

mehasin yazdı:
korayaksu61 yazdı:Arkadaşlar ben portalı kurdum ama sitemin forum anasaydasında portal link bağlantısı yok. Nasıl portal anasayfa link bağlantısını ekleyebilirim yardımcı olur musunuz?


Kullandığınız tema prosilver veya subsilver2 değil sanırım. Temanız prosilver veya subsilver2 tabanına göre xhtml dosyasındaki overal_header.html değişikliklerini uygularsanız forum anasayfasının önüne portal linki eklenir.


Kullandığım tema prosilver. Ama yine de portal linki görünmüyor. Eğer mümkünse overal_header.html değişikliklerini hangi kodla yapılacağını burada yazarsanız çok memnun olurum.
korayaksu61
kullanıcı
kullanıcı

İleti: 54
Kayıt: 06 Nis 2011 22:13
Konum: İstanbul
İsim: Koray Aksu
HTML: Çok iyi
CSS: Çok iyi
PHP: Orta
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3.2.4

ÖncekiSonraki

Eklenti Tanıtımları, Duyurular, Güncellemeler


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

cron