Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

Localhosta phpBB kurulumu

Forum kuralları
Lütfen bu bölüm ve alt bölümlerde yardım isterken "yardım isteme şablonu" nu kullanınız.

Localhosta phpBB kurulumu

İleti Mhnds88 06 Şub 2011 21:00

Merhabalar,

Bu ilk mesajım olduğu için öncelikle böyle bir forum için teşekkür etmek isterim. Ayrıca php'de yeni olduğum için çok basit hatalarla karşılaşıyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

phpBB3 sürümü: 3.0.8
Panonun tam adresi: apache server üstünde
Eklentiler / Temalar: yok
Eklentilerin indirme adresi: yok
İşletim sistemi, php ve mysql sürümünüz: Windows 7 &Son sürümler
Sorun çıkan sayfa URL adresi:apache server üstünde

Soru/hata tanımlamaları:Sorunum şu ki, phpBB yüklemesini başlatamıyorum.
Apache server üstüne forumu atıyorum fakat install klasörünü çağardığım zaman bana içindeki dosyaları gösteriyor. index.php'yi açmıyor. index.php'yi tıkladığımda ise bilgisayara indirmeye çalışıyor. Yani dosya hiçbir türlü açılmıyor. Sadece klasörün içini listeliyor. Aşağıdaki gibi bir liste çıkıyor..

Formata uygun hali, yeni olduğum için atlamışım..

"Index of /phpBB3/install
Parent Directory
convertors/
database_update.php
index.php
install_convert.php
install_install.php
install_main.php
phpinfo.php
schemas/ "

Soru/hatadan önce ne değişiklik yaptınız: Sadece apache server, mysql yüklemeleri

Soru/hatayı gidermek için hangi yollara başvurdunuz, neler yaptınız:Aceba Türkçeleştirme paketini yüklerken mi birşeyleri değiştirdim diye düşünüp, İngilizce halini, yani resmi sitesindeki haliyle tekrar yükledim fakat hala aynı şekilde bir çıkış aldım. Şimdiden teşekkür ederim.
En son TRX tarafından, 08 Şub 2011 03:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.
Sebep: Konu ismi uygun bir şekilde düzeltildi.
Mhnds88
kullanıcı
kullanıcı

HTML: İyi
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: 3.0.8

Re: Basit Bir Hata

İleti IcEman 06 Şub 2011 21:45

IcEman
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBb 3.0.8

İleti r00t 07 Şub 2011 09:17

Sorun chmod izinlerinden kaynaklanıyor olabilir, sorun phpBB ile ilgili değil gibi görünüyor. Neticede tarayıcıda açmanız gereken bir dosya bilgisayarınıza indiriliyor. Chmod izinlerini kontrol edin.

Server üzerinde çalıştığınız ve benim de serverlar ile pek alakam olmadığı için kesin bir şey söyleyemiyorum.
r00t
genel yetkili
genel yetkili

HTML: Orta
CSS: Orta
phpBB3: İyi
Sürüm: phpbb 3.0.7 PL-1

İleti Mhnds88 07 Şub 2011 15:35

Bir türlü yapamadım.. Gönderdiğiniz linkte "4.2. Yazacağım dizinlerin izinlerini CHMOD 777 şekilde değiştiriniz:" diyor. Ben klasörlere sağ tıkladığımda böyle birşey göremedim. Onun yerine özelliklerden- güvenlik sekmesine geçip burada kullanıcılar olan izinlerin hepsini "yazılabilir, okunabilir, değiştirilebilir" yaptım yine olmadı. Bütün hepsini (apache, mysql, php) kaldırıp tekrar kuracağım inşallah sorun düzelir.
Mhnds88
kullanıcı
kullanıcı

İleti melihonline 07 Şub 2011 17:14

apache, mysql, php bunları kurarken veya çalıştırırken bi yerlerde hata yapmış olabilirsiniz.

Bence internetten wampserver isimli programı indirip onu kurun.
melihonline
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

İsim: Melih KAYA
Sürüm: phpBB 3.0.9

İleti TRX 08 Şub 2011 03:27

TRX
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

İsim: Türker İnanmaz
Sürüm: 3.0.9

Re: Localhosta phpBB kurulumu

İleti Mhnds88 08 Şub 2011 14:35

Evet wamp serverı kurdum. Fakat bu seferde phpmyadmin'le database oluşturamıyorum. phpmyadmin'i çağırınca 1045 numaralı hatayı veriyor. İnternette bu hatayı araştırdım, daha önceki kurulum dosyalarını silmemiz gerektiği söyleniyor. Ben daha önce kendi yüklediğim php, mysql, apache'yi wamp'ı kurmadan önce program ekle kaldırdan kaldırmıştım. Başka nerde kayıt dosyası kalmış olabilir aceba?

Hata:
"Error
MySQL said:

#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
"
Mhnds88
kullanıcı
kullanıcı

İleti TRX 09 Şub 2011 10:58

Üzgünüm, dosyaların nerelere kurulduğu hakkında bir fikrim yok. Yine ufak bir araştırma ile daha önce kurulum yapmış olduğun localhost server'ının dosyalarının hangi klasörler içinde bulunduğunu öğrenebilirsiniz.
TRX
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

İsim: Türker İnanmaz
Sürüm: 3.0.9

İleti muiketi 09 Şub 2011 15:32

yazılı anlatım.. (alternatif olsun diye..)

diger-f79/localhost-phpbb-kurulumu-easyphp-windows-yazili-t6672.html
muiketi
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3.0.7 PL1

İleti DonkanShinigami 09 Mar 2011 23:20

Mhnds88 yazdı:Evet wamp serverı kurdum. Fakat bu seferde phpmyadmin'le database oluşturamıyorum. phpmyadmin'i çağırınca 1045 numaralı hatayı veriyor. İnternette bu hatayı araştırdım, daha önceki kurulum dosyalarını silmemiz gerektiği söyleniyor. Ben daha önce kendi yüklediğim php, mysql, apache'yi wamp'ı kurmadan önce program ekle kaldırdan kaldırmıştım. Başka nerde kayıt dosyası kalmış olabilir aceba?

Hata:
"Error
MySQL said:

#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
"

İnternetteki araştırmaların yanlış cevaplar vermiş kanımca. Phpmyadmin Türkçe ise "imtiyazlar", İngilizce ise "permissions" linki aracılığıyla root kullanıcı hesabına şifre oluşturursan sorunun çözülür.

(not: bu işlemi yaptıktan sonra phpmyadmin dosyaları içinde config.inc.php içinde gerekli yere root parolasını yazman gerekebilir.)
DonkanShinigami
kullanıcı
kullanıcı

İsim: Fırat Akandere
HTML: Çok iyi
CSS: İyi
PHP: İyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB3 3.0.8

Hata Mesajları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir