Bu tür görüşler ile çok karşılaştık, herkes kendince haklı, ama gözardı edilen çok konu var. Sisteme ayak uydurmak, alışmak bazen biraz zor olabilir. Ancak hangi açıdan bakarsanız bakın yöneticilerin yaptığı uygulamalar doğrudur.
Kuralları okumuyorsunuz, oysa bir defa okusanız, "dandik" diye tabir ettiğimiz, çok eksiği bulunan konulardan hoşlanmadığımızı anlardınız. Sorduğunuz soru ne kadar bayağı ve anlaşılmaz ise o kadar dandiktir. Herkesi, herşeyi kendim ile kıyaslamam, ama ben acemiyken bazı genel ve heryerde geçerli olan kuralları, yardım alma ve açıklayıcı soru sormayı biliyorsam, siz de bileceksiniz. Sıradan sorulan sorular, çoğu zaman, çıkarcılık ve hazırcılık fikri uyandırır ki bundan düzgünm yönetilen hiçbir forum ortamı hoşlanmaz.
Soruları doğru düzgün sprun ki, sorunuza soru ile yanıt almayın. Bu yüzden şablonlar hazırlandı, şablonlar her iki taraf (soru soran, cevap yazan) menfaatinedir, cevap yazacaklar için tekrar soru sormaktan kurtarır.
Bu sitede yaedım etmemek için mazerete ihtiyacımız yok, kurallarda belirtildiği gibi, kimsenin yardım etme zorunluğu yok. Ve yine yanıldığınız bir konu, bizim oluşumlarımızda hit ve para en son sırada, hobi ilk baştadır.
Örnek için 2003 yılında karşılaştığım ilk ciddi soruya bakabilirsiniz, sizin gibi dandik bir soru mu sormuşum:
http://forum.ceviz.net/phpbb-hata-veriy ... tml?t=3639 Bunların dışında phpbb imzaları; politika olarak imza kaldıran sitelere desteğimiz yoktur, bu özelliği direk olarak phpbb.com dan aldık, burası orası kadar kalabalık olmadğı için uygulanması daha kolaydır ve yetkilinin insiyatifindedir. Tesadüfen sitenize bakılır ve phpBB grubunun imzalarını kaldırdığınız, tercüme imzalarını sabote ettiğiniz anlaşılırsa, size karşlı herhangi bir yaptırım yapmak (uyarı, sansür, rencide) yine yetkilinin insiyatifindedir.
Hiçbir üye, hiçbir yetkili, hiçbir yönetici sorulara cevap vermek zorunda değiller. Lütfen site editörlerini sitede çalışan memurlar olarak görmeyiniz, herşey tamamen gönüllülük esasına dayanır. Zamanında sorarak öğrendiklerini, deneyimlerini, şimdi kullanıcılara yardımcı olabilmek için kullanırlar ve herkes bildiği kadarını vermeye çalışır.
Ve, özellikle ben yardım amaçlı özel mesajlara hiç tahammülüm yoktur. Direk uzaklaştırma taraftarıyım, ancak herşeye rağmen yine de görmezden gelmeye çalışıyorum.
Hakımda iyi veya kötü istediğinizi düşünebilirsiniz, ancak ben bu işin uzmanıyım ve bunları öğrenebilmek için hayatımda çok şeyden vazgeçtim.